Semih Kaya, Seçil Erzan Davasında Tanık Olarak İlk Kez Konuştu

Semih Kaya, Seçil Erzan Davasında Tanık Olarak İlk Kez Konuştu

Futbolcu Semih Kaya, davada tanık olarak ifade verdi. Seçil Erzan'a toplam 4.1 milyon dolar verdiğini belirten Kaya, şüpheli ödemeleri banka müdürü ile gerçekleştirdiğini ifade etti. Mahkemede, Erzan'ın kendisine 10 milyon dolar borçlu olduğunu söyledi.

Futbol camiasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan'ın yargılanması devam ediyor. Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Fernando Muslera gibi isimlerin bulunduğu 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu olarak yargılanıyor. Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen ve 13 saat süren duruşma, bugüne ertelendi. Bugünkü duruşmada dikkat çeken isim ise futbolcu Semih Kaya oldu. İşte detaylar...

SEMİH KAYA, SEÇİL ERZAN'IN TALEBİ ÜZERİNE SALON DIŞINA ÇIKARILDI

Duruşmada tanık ifadesine geçileceği sırada mahkeme başkanının isteği üzerine tanık Semih Kaya, duruşma salonundan çıkarıldı. Erzan'ın talebi üzerine Kaya'nın dışarı çıkarılması, duruşmanın seyrini etkiledi.

ERZAN: "HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN"

Söz alan Seçil Erzan, söylediklerinin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını ve kendisini herkesin yalanladığını ifade etti. Erzan, özellikle MASAK raporlarına ve teknik incelemelere vurgu yaparak, doğruların ortaya çıkmasını istedi.

"BU PARALAR BENDE DEĞİL"

"Herkesin doğrularını söylemesi gerektiğini" belirten Erzan, bankanın durumu fark etme imkanı olduğunu savundu. Teftişin farklı kişiler olması durumunda gerçek mağdurların ortaya çıkacağını iddia etti. Ardından müşteki Nuray Şengüler'in ifadesine geçildi.

İfade veren Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin doları Seçil Erzan'ın bahsettiği fon için bankaya verdiğini belirterek, Erzan aleyhine şikayette bulundu.

secil-erzan-semih-kaya.jpg

SEMİH KAYA, DAVADA İLK KEZ KONUŞTU

Müşteki Nuray Şengüler'in ifadesinden sonra tanık olarak dinlenen Semih Kaya, 2011 yılında Galatasaray'da oynamaya başladıktan sonra yaşanan fon dolandırıcılığı olayına dair mahkeme önünde detaylı bir ifade verdi. Bankanın Florya şubesinde hesabının açıldığını belirten Kaya, Seçil Erzan'ın kendisine özel bir fon önerdiğini söyledi.

Kaya, fonun avantajları hakkında bilgi aldığını ifade ederek, "Ciddi şekilde iyi getirisi olduğunu ve yatırım fonu olduğunu söyledi. Nisan 2022'de ilk yatırımı olarak 300 bin doları bu fona aktardım. Daha sonra Mayıs ayında mevduat hesabı açarak para yatırdım. Seçil Erzan, hesaptaki parayı gördükten sonra beni tekrar arayarak bu parayı da fona yatırmamı istedi. Bunun üzerine mevduatımı bozup 1.2 milyon Euro'yu Seçil Erzan ve Ali Yörük'e teslim ettim" dedi.

"TOPLAMDA 3.5 MİLYON DOLAR ALDIM"

Semih Kaya, verdiği paraların karşılığında dekont aldığını belirterek, "Çek Cumhuriyeti'nde oynadığım dönemde orada da bir hesabım vardı. O hesaptaki parayı çekip Levent Büyükdere şubedeki kendi hesabıma aktardım. Bu miktar yaklaşık 2.2 milyon Euro idi. Sürekli para veriyordum, ancak birçok kez de aldım. Toplamda parça parça 3.5 milyon dolar aldım ve aldığım paraları yeniden hesaba aktarıyordum. Bu işlemleri yaparken Seçil Erzan, şube müdürü olarak yanımda bulunuyordu. Elimde banka kaşeli imzalı belgeler ve sözleşmeler bulunuyor" dedi.

"SELÇUK İNAN'I BEN DAHİL ETMEDİM"

Selçuk İnan'ı dolandırıcılık olayına dahil ettiğine dair çıkan haberlere yanıt veren Kaya, Seçil Erzan ile yazışmalarını mahkeme salonunda okudu. Selçuk İnan'ın dahil edilmesine dair iddiaları reddeden Kaya, Erzan'ın üst düzey yönetici Mehmet Aydoğdu ile yazışmalarını da delil olarak sundu. Semih Kaya, mahkeme başkanının sorduğu "Aranızda husumet var mıydı?" sorusuna, "Benim ona düşmanlığım yoktu, husumetimiz de yoktu" şeklinde cevap verdi.

"MATEMATİĞİNDE BİR SIKINTI VAR, SÜREKLİ KURGU PLANLIYOR" 

Semih Kaya, toplamda 4.1 milyon doları Seçil Erzan'a verdiğini ve Erzan'ın kendisine 10 milyon dolar alacağını söylediğini ifade etti. Mahkeme başkanının "En çok parayı siz aldınız" iddiasına karşılık, "Herhalde matematiğinde bir sıkıntı var. Kendi tarafından sürekli bir kurgu planlanıyor" dedi.

"BASKI KURMADIM, ŞİDDET UYGULAMADIM"

Seçil Erzan'ın avukatının, "Paranızı almak için mi baskı yaptınız?" sorusuna Kaya, "Baskı yapmadım" yanıtını verdi. Kaya, Cuma günü yapılan duruşmada Erzan'ın bu iddiaları reddettiğini belirterek, şiddet uygulamadığını ifade etti.

İDDİANAME GENİŞLİYOR, 21 MAĞDUR BEKLİYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaraylı eski futbolcuların yanı sıra iş dünyasından tanınan isimlerin de aralarında bulunduğu toplam 21 kişi şikayetçi olarak yer alıyor. İlk duruşmanın ardından yapılan ek soruşturmalarla, iş insanları Mert Zeydanlı, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler'in iddianamelerinin de eklenmesiyle dava dosyasındaki şikayetçi sayısı arttı.

Seçil Erzan'a "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk hakkında da aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası isteniyor. 12 Ocak'ta gerçekleşen 2. duruşma, tam 13 saat süren bir süreçle sona erdi. Duruşmada, Seçil Erzan ve diğer sanıkların ek iddianameler nedeniyle savunmaları alındı. Tanık olarak ifade vermeye hazırlanan Semih Kaya, Erzan'ın kuzeni Tanın Yılmaz ile eşi Merve Yılmaz'ın ifadeleri ise bugüne ertelendi. Davada, ayrıca Fatih Terim'in bir dönem yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap, eski erkek arkadaşı Avukat Candaş Gürol, Mustafa Sefa, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat'ın tanık olarak dinlenmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler