Sosyal Yardım 2024 Zam Geldi Mi? Bakan Göktaş’tan Açıklama Var!

Sosyal Yardım 2024 Zam Geldi Mi? Bakan Göktaş’tan Açıklama Var!

Geçtiğimiz yıllarda devam eden sosyal yardımlar halen devam ediyor. 2024 yılında da yardımların zamlı olarak devam edeceği bildirildi. Konuya ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş’tan açıklama var…

Yardıma muhtaç olan vatandaşlar için bazı destek hizmeti sunuluyor. Özellikle bu yardımlar 2020 yılından sonra daha fazla çoğaldı. Kira, yakıt, yaşlık ve engelli bakımı gibi pek çok yardım yapılıyor.

2024 Ocak itibarıyla asgari ücret ve memur zamları şekillendi. Enflasyon oranı sonrasında memur maaşları da netlik kazanmış oldu. Bununla beraber yardım aylıkları da yeniden revize edildi.

BAKAN GÖKTAŞ’TAN MÜJDE GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardımlarda zam ve yatacağı tarihi açıkladı. Hem yaşlı ve engelli aylıkları hem de evde bakım yardımı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerinde önemli bir artış yapılacağı Bakan Göktaş tarafından paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı,

“Sosyal yardım ödemelerinde yapılan artışlarla birlikte yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseltiyoruz. Bunun beraberinde yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını da 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz.”

SED HİZMETİNDE DÜZENLEME

“Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3.571 liradan 5.330 liraya yükselttik. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması da 5.705 liradan 8.895 liraya çıkartıyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler