Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gönderiliş Programı NASA Tarafından Duyuruldu

Alper Gezeravcı'nın Uzaya Gönderiliş Programı NASA Tarafından Duyuruldu

NASA, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Ax-3 mürettebatıyla Uluslararası Uzay İstasyonu'na gerçekleştireceği uzaya gönderiliş programını duyurdu. 17 Ocak'ta gerçekleşecek fırlatma öncesinde heyecan dorukta.

NASA, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 mürettebatının Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gerçekleştireceği uzaya gönderiliş programını resmi olarak duyurdu. İşte detaylar...

UZAYIN DERİNLİKLERİNDE BİR TÜRK: GEZERAVCI'NIN YOLCULUK PROGRAMI

17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece saat 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatma ile Ax-3 mürettebatı, ISS'ye doğru yola çıkacak. Bu tarihi anın öncesinde, California'daki Emblem Akademisi için eğitimsel uçuş içi etkinlik düzenlenecek ve ardından NASA uçuş mühendisleri tarafından bir basın toplantısı gerçekleştirilecek. Aynı gün, medya telekonferansı ile seferle ilgili detaylar paylaşılacak.

Ax-3 fırlatması, aynı gün içinde gerçekleştirilecek lansmanla birlikte tüm dünya tarafından büyük bir ilgiyle takip edilecek. Uzay istasyonuna kenetlenmesi ise 19 Ocak Cuma günü TSİ 13.15'te planlanıyor. Bu tarih, Türkiye'nin uzay yolculuğu tarihinde önemli bir kilometre taşı olacak.

UZAY İSTASYONUNA VARIŞ VE KARŞILAMA PROGRAMI

Ax-3'ün Uluslararası Uzay İstasyonu ile kenetlenmesinin ardından, 19 Ocak Cuma günü mürettebatın istasyona yanaşması ve ambarın açılmasıyla birlikte özel bir karşılama programı düzenlenecek. ISS Komutanı Andreas Mogensen liderliğindeki Danimarka'daki ISS Expedition 70 uçuş etkinliği, aynı gün Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Dünya Doğa Vakfı için gerçekleştirilecek.

Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Ax-3 mürettebatının uzaya bu önemli yolculuğu, Türkiye'nin uzay yolculuğundaki ilk adımı olacak.

TÜRKİYE'NİN İLK ASTRONOTU ALPER GEZERAVCI'NIN YAKINLARI HEYECANLI

  • Türkiye'nin ilk uzay yolcusu astronot Alper Gezeravcı'nın uzaya yapacağı yolculuk, memleketi Mersin'in Silifke ilçesinde büyük bir heyecanla bekleniyor.
  • Anıt Meydanı, Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu canlı takip etmek isteyenler için özel olarak donatılıyor. Türk bayraklarıyla süslenen meydan, dev ekranda tarihi anı yansıtacak.
  • Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Gezeravcı'nın uzaya yola çıkmasının sadece ilçenin değil, tüm Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu belirterek, ailesine teşekkür etti.
  • Başkan Altunok, "Geldiğinde soracak çok sorumuz var, bu büyük başarıyı birlikte kutlamak için sabırsızlanıyoruz" dedi.
  • Gezeravcı'nın kuzeni ve Sayağzı Mahallesi'nin muhtarı Mehmet Gezeravcı, Alper'in Türkiye'nin gururu olduğunu ifade ederek, uzaya gitmeyi heyecanla beklediklerini söyledi.
  • Astronotun ailesinden bir komşu olan Sibel Sümbül, Alper'in Türkiye'nin gururu olduğunu belirterek, çocuklara güzel bir örnek olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler