EPDK Kararıyla Yeni Düzenleme Hayata Geçiyor: Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başladı

EPDK Kararıyla Yeni Düzenleme Hayata Geçiyor: Akaryakıtta Tek Fiyat Uygulaması Başladı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan kararla, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması uygulaması hayata geçiriliyor.

EPDK'nın aldığı kararla, akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış akaryakıt ürünlerinin aynı fiyata satılması uygulaması başlıyor. Bu kapsamda, bugünden itibaren 13 bin bayide fiyat güncellemeleri gerçekleştirilecek.

EPDK'NIN YENİ DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇİYOR 

Yeni düzenlemeyle birlikte, benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerindeki farklı türlerin fiyatlarının eşitlenmesi hedefleniyor. Böylelikle, tüketicilerin istasyonlarda daha şeffaf bir fiyatlandırma politikasıyla karşılaşması amaçlanıyor.

BUGÜNDEN İTİBAREN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından alınan Kurul kararıyla, akaryakıt istasyonlarında geçerli olan fiyat farkı uygulamasına son veriliyor. Bu karar, bugünden itibaren yürürlüğe girecek ve farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

EPDK'nın aldığı Kurul kararıyla, akaryakıt istasyonlarında geçerli olan fiyat farkı uygulamasına son veriliyor. Bugünden itibaren yürürlüğe girecek olan bu kararla birlikte, farklı fiyatlarla ürün satışı yapılmayacak.

FARKLILAŞTIRILMIŞ AKARYAKIT SATIŞINDA FİYAT DEĞİŞİKLİĞİ OLMAYACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak bu özelliklerin fiyatını değiştirmeyeceği belirtildi.

Karara ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartlarıyla karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler