E- Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E- Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E- Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır? Emeklilik Başvurusu nasıl yapılır? Emeklilik Başvurusu Nereden Yapılır? Emeklilik Başvurusu E-devlet Üzerinden Nasıl Yapılır? Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır ? ile ilgili konular...

E- Devlet Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Emeklilik bilindiği üzere herkesin belli bir yaşa geldikten sonra ve primlerini ödedikten sonra hayalleri arasında yer almaktadır. Bununla beraber emeklilik başvurusu çok çeşitli alanlardan yapılabilmektedir. Özellikle son dönemlerde e- devlet oldukça sık kullanılan uygulamalardan biri haline gelmiştir. Emeklilik başvurusu yine e- devlet üzerinden kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

E Devlet Üzerinden Emeklilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

E- devlet üzerinden hem emeklilik başvurusu hem de sorgulama işlemleri oldukça kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Yaş ve prim şartlarını sağlayan her vatandaş bu yönteme başvurabilir. Özellikle çalışma hayatında uzun seneler boyunca yer alan kişiler uygun şartları sağladığı zaman kolay bir şekilde emekli olabilmektedir. Aynı zamanda senelerce çalıştıktan sonra ödenecek olan pirime göre ücret ile yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Emeklilik başvuru yapabilmek için çok çeşitli yöntem varken en kolay yöntemlerden biri e- devlet sisteminin sunduğu yöntemdir. E- devlet emeklilik başvurusu için aşağıdaki adımları takip edilmelidir;

  • İlk olarak e- devlet sistemine giriş yapmak gerekir. Giriş yapabilmek için e- devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası gerekmektedir. Eğer kişiler daha önce e- devlete girmediyse kendine en yakın olan PTT bayisine giderek kolay bir şekilde e- devlet şifresini alabilir. Verilen bu şifre ile direkt olarak e devlete giriş sağlanır.
  • Tüm bilgiler detaylı ve doğru bir şekilde girdikten sonra ‘giriş yap’ seçeneğine tıklanmalıdır. E- devlet sistemine giriş yapıldıktan sonra ekranın üst kısmında yer alan arama motoru kısmına tıklamak gerekir.
  • Arama alanına ‘emeklilik başvurusu’ yazılmalıdır.
  • Kişiler emeklilik başvurusu yazdıktan sonra aşağıda sıralanacak olan ‘gelir, aylık ödenek takip belgesi’ kısmına tıklaması gerekir.
  • Buraya tıkladıktan sonra kişiye tahsis talep türü, Bağ- Kur numarası ve sigorta türü seçenekleri sunulur. Bu Seçenekler doğru bir şekilde girilmelidir.
  • Tahsis talep türüne ‘yaşlılık aylığı’, sigortalı türüne Bağ- Kur ya da SGK yazılmalıdır.
  • Ardından alt kısımda yazan başvur seçeneğini tıklamak gerekir.
  • Gerekli olan tüm incelemeler yapıldıktan sonra kişinin başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı yine e- devlet üzerinden sorgulanmaktadır.
  • Bu sistem yoğunluğa göre değişse de en geç 2- 3 hafta içerisinde sonuçlanacaktır.

E Devlet Üzerinden Emeklilik Başvurusu Sorgulama

Kişiler e- devlet üzerinden emeklilik başvurusunu yaptıktan sonra sorgulama işlemlerini yine e- devlet üzerinden kolay bir şekilde yapabilmektedir. E devlet emeklilik başvurusu sorgulama işlemi için yeniden T.C. kimlik numarası ve e- devlet şifresi ile e- devlete giriş yapmak gerekmektedir. Giriş yapıldıktan sonra yukarıda yer alan arama motoru kısmına e- devlet emeklilik sorgulama yazılması gerekir. Açılacak ekran üzerinden emeklilik başvurusu sorgulaması kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Seçenekler arasından ‘gelir, aylık ödenek talep belgesi’ seçeneğine tıklamak gerekir. Tıkladıktan sonra başvurunun onaylanıp onaylanmadığı kolay bir şekilde görülebilmektedir. E- devlet emeklilik başvurusu sorgulaması bu şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Emeklilik Başvurusu için Tıklayınız.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler