Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Emekli Maaşları ve Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Bu sıralar Türkiye'de pek çok emekli vatandaşın aklındaki en önemli sorulardan biri "Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorusu. Bu sorunun cevabı ise nihayet belli oldu.

Bu sıralar Türkiye'de pek çok emekli vatandaşın aklındaki en önemli sorulardan biri "Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorusu. Bu sorunun cevabı ise nihayet belli oldu. 2023 tahsis numarasına göre emekli maaşı ödeme tarihleri açılandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emekli maaşı ve bayram ikramiye ödemeleri konusunda akıllardaki soru işaretlerini gideren bir açıklama yaptı. Özellikle en düşük emekli maaşının 7500 lira olacağı açıklandıktan sonra insanlar maaşların ve ikramiyelerin ne zaman yatacağını daha da çok merak etmeye başladılar. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bakanlıktan gerekli cevabı aldılar.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Bayram ikramiyesini 2000 liraya, en düşük emekli maaşını ise 7500 liraya çıkan kanun Resmi Gazete'de yayınlandı. Zamlı emekli maaşlarının yatacağı tarihler ise şöyle:

Ödeme günü 17, 18, 19, 20 olanların 14 Nisan'da,

Ödeme günü 21, 22, 23 olanların 15 Nisan'da

Ödeme günü 24, 25, 26 olanların 16 Nisan'da yapılacak.

BAĞ-KUR KAPSAMINDA AYLIK ALANLAR İÇİNSE TARİHLER ŞÖYLE:

Ödeme günü 25 ve 26 olanlara 17 Nisan'da

Ödeme günü 27 ve 28 olanlara 18 Nisan'da ödenecek.

Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise Bayramı ikramiyeleri 19 Nisan 2023 tarihinde alacak.

Akıllardaki diğer bir önemli soru da EYT'lilerin maaş ve ikramiyeden yararlanıp yararlanamayacağı idi. Bu konu hakkında da gerekli açıklamalar yapıldı. EYT'liler de Nisan ayından itibaren maaşlarını almaya başlıyor ve onlar da bayram ikramiyesine hak kazanmış durumdalar. Yani, EYT'liler de bayram ikramiyesi alabilecek. Bu haber ülkede on binlerce emekliyi ve EYT'liyi sevindiren bir gelişme oldu. Uzun süredir insanlar bu konu hakkında gerek sokakta gerekse de sosyal medya üzerinde konuşup tartışıyordu. Seçimlerden sonraya kalabileceği ile ilgili kimi endişeler de yok değildi. Ancak, bu endişeler yersiz çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamaları ve Resmi Gazete yayınları insanların içini rahatlattı. Bayrama çok kısa bir süre kala bu haberler emekliler için müjde niteliğini taşıyan gelişmeler haline geldi.

İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler