Sabah FAST İşlemleri Çöktü: Problem Çözüldü Mü?

Sabah FAST İşlemleri Çöktü: Problem Çözüldü Mü?

Haftanın ilk iş gününde bankalarda problem yaşandı. Türkiye’nin geçtiğimiz yıllarda geçtiği FAST sisteminde hata oluştu. Kullanıcılar, ödemelerde sıkıntı çekerken bir anda panik havasına girildi. Ancak Sorun kısa sürede çözüldü. İşte detaylar…

Bankalararası anlık transfer olarak bilinen FAST, mesai saatleri dışında da para yollama seçeneği sunuyor. Vatandaşlar için büyük kolaylık olan FAST ile ilgili sabah saatlerinde yaşanan sıkıntı, vatandaşı kısa süreli de olsa tedirgin etti.

MERKEZ BANKASI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Haftanın ilk iş gününde FAST sisteminde sorun oluştu. Sabah saatlerinde para göndermek isteyen müşteriler işlemlerini gerçekleştiremedi. Saat 10 civarında yapılan işlemlerde aksaklık yaşandı.

Bazı bankalarda FAST transferi yapılamadı. Daha sonrasında yapılan açıklamada sistemde alt yapı çalışmalarının olduğu aktarıldı. “Fast sistemindeki alt yapı çalışması nedeniyle geçici bir süre FAST ile para transferi gerçekleştirilememektedir” uyarı yapıldı. Merkez Bankası’da EFT işlemlerinin etkilenmediğini ve FAST sorununun ilerleyen saatlerde tamamen çözüldüğünü aktardı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler