IMF Başkanı’ndan Yapay Zeka Uyarısı: Yüzde 40’ı İşinden Olacak!

IMF Başkanı’ndan Yapay Zeka Uyarısı: Yüzde 40’ı İşinden Olacak!

Yapay zeka sayesinde iş yükü azalıyor. 2023 yılında ortaya çıkmasıyla beraber dijital sektör başta olmak üzere pek çok alanda kolaylık sağladı. Fakat bir yandan da iş gücünün düşeceği endişesi bulunuyor.

Yapay zeka botlarında yaşanan trend işçi kesimini tedirgin etti. İş kaybına yol açacağını düşünen beyaz yakalılar, ne yapacağını düşünüyor. IMF Başkanı ise, küresel bir iş kaybından bahsediyor.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yapay zekanın etkisinin insanlığa zarar vermemesine değil, faydalı olmasını sağlayan bir dizi politika oluşturmak için harekete geçme zamanının geldiğini söyledi.

IMF BAŞKANI’NDAN YAPAY ZEKA UYARISI

Uluslararası Para Fonu (IMF), yapay zekanın dünya çapındaki işlerin %40'ını etkileyeceği konusunda uyardı. Diğer yandan Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva'ya göre, yapay zekanın (AI) yükselişi, gelişmiş ekonomilerdeki ve dünyadaki bazı gelişmekte olan pazarlardaki işlerin yüzde 60'ını etkileyeceğini düşünüyor.

Pazar günkü bir blog gönderisinde, IMF başkanı Kristalina Georgieva, hükümetleri sosyal güvenlik ağları kurmaya ve yapay zekanın etkisine karşı koymak için yeniden eğitim programları sunmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler