Piyasaların Çok Beklediği Bitcoin ETF Haberi Geldi: SEC, Dosyayı Onayladı!

Piyasaların Çok Beklediği Bitcoin ETF Haberi Geldi: SEC, Dosyayı Onayladı!

Dijital varlık piyasasının merakla beklediği Bitcoin ETF hakkında karar geldi. Hafta başından beri sonucu bekleniyordu. Dün geç saatlerde Amerika’dan konuya ilişkin haber geldi. SEC, Bitcoin ETF’i onayladı. Konuya ilişikin detaylar haberde…

Uzun zamandır beklenen onay, SEC Başkanı Gary Gensler de dahil olmak üzere beş komisyon üyesinden üçü tarafından desteklendi. Resmi bir açıklamada, “10 Ocak Çarşamba günü belirli spot bitcoin ETF hisselerinin listelenmesini ve ticaretini onayladık” mesajı paylaşıldı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 spot bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF'ler) için onay sürecini hızlandırdı. Bu gelişme başlangıçta SEC'in web sitesinde belirtildi. Haberin gelmesinin ardından siteye erişim bir süreliğine yapılamadı.

BİTCOİN ETF ONAYLANDI

Piyasanın ETF onayına sevinmesiyle, dijital varlıkların geleceğinde önemli bir yükseliş bekleniyor. Ticaret topluluğu, önemli yatırım girişlerinin öngörülmesiyle bu kararın sonuçlarına hazırlıklı şekilde duruyor.

Valkyrie Investments, yalnızca ETF'si için 200 milyon ile 400 milyon dolarlık bir akış bekliyor. 11 spot Bitcoin ETF’in gelmesiyle beraber piyasanın ilk birkaç hafta içinde 4 ile 5 milyar dolarlık girişler görebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler