Moody's, Türkiye'nin Kredi Not Görünümünü "Pozitif"e Çevirdi

Moody's, Türkiye'nin Kredi Not Görünümünü "Pozitif"e Çevirdi

Moody's'un olumlu revizyonuyla Türkiye'nin kredi notu görünümü pozitife çevrildi! Ekonomi politikasındaki değişim ve güçlü adımlar, dış ticaret açığında azalma öngörüsüyle Türkiye'nin finansal güvenilirliği arttı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu güncelledi ve beklenmedik bir hamle ile not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi. Moody's tarafından yapılan değerlendirmede, Türkiye'nin kredi notunun "B3" olarak teyit edildiği, ancak pozitif görünümünün ekonomi politikasındaki belirleyici değişikliklerle şekillendiği ifade edildi. İşte detaylar...

MOODY'S İNCELEMESİ: "B3" NOTU KORUNDU, GÖRÜNÜM "POZİTİF"

Açıklamada, Türkiye'nin para politikasında ortaya koyduğu ortodoks yaklaşım ve belirgin değişikliklerin, ekonominin geleceğine yönelik güven artışını sağladığı belirtildi. Moody's'un önceki değerlendirmesinde "durağan" olarak nitelenen not görünümünün "pozitif" olarak revize edilmesindeki ana neden olarak, enflasyon dinamiklerindeki olumlu yönde değişimler ve ekonomi politikasındaki güçlü adımlar gösterildi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YOL HARİTASINDA OLUMLU DEĞİŞİKLİ

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin para politikasındaki bu değişikliklerin, önemli ekonomik göstergeleri de etkilediği ve ülkenin dışa karşı kırılganlığını azaltıcı bir etki yarattığı vurgulandı. Moody's, aynı zamanda Türkiye'nin dış ticaret açığındaki azalmayı hızlandırması ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini yeniden düzenleme olasılığını artırması nedeniyle pozitif bir görünüm benimsedi.

2024 beklentilerine yönelik yapılan açıklamada ise ülkenin dış açığındaki azalmanın daha da hızlanması öngörüldü ve bu durumun Türkiye ekonomisinin makroekonomik dayanıklılığını artıracağı belirtildi.

MOODY'S'TEN YENİ DEĞERLENDİRME

Moody's güncellemesi, Türkiye ekonomisinin geleceği ve finansal istikrar açısından olumlu bir sinyal olarak değerlendiriliyor. Yatırımcılar ve ekonomi analistleri, bu değişimin Türkiye'nin uluslararası finans sahnesindeki konumunu güçlendirebileceği konusunda olumlu bir beklenti içerisindeler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler