Kredi Kartında Taksit Uygulaması Kalkıyor mu?

Kredi Kartında Taksit Uygulaması Kalkıyor mu?

Kredi kartlarındaki taksit uygulamasının daha önce bazı sektörlerde kaldırılmasının ardından, bu uygulamanın tamamen kaldırılması tekrar gündeme geldi.

Türkiye'de, tıpkı tüm dünyada olduğu gibi, milyonlarca insanın nakit yerine kredi kartı ile alışveriş yapma eğilimi giderek artıyor. Önceki yıllarda bazı sektörlerde kredi kartıyla yapılan alışverişlerde taksitlendirmenin ortadan kaldırılmasıyla ilgili alınan tedbirlerin ardından, şimdi bu uygulamaya yeni bir düzenleme eklenmesi gündemde. Yapılacak olan bu potansiyel düzenleme ile kredi kartıyla gerçekleştirilen alışverişlerde ki taksit uygulamasının tamamen kaldırılabileceği konuşuluyor.

KREDİ KARTI İLE HANGİ ÜRÜNLERE TAKSİT YAPILAMAYACAK!

Ev eşyaları, mobilya ve elektronik gibi yüksek değerli ürünleri tek seferde veya peşin ödeme imkanı olmayan vatandaşlar için oldukça önemli bir avantaj sağlayan taksit uygulamasının kaldırılması düşüncesi, birçok kişi tarafından olumsuz bir tepki alıyor. 

Kredi kartı Taksit uygulaması sayesinde vade farksız alışveriş yapma şansına sahip olanlar, taksit seçeneğinin olmadığı ürünler için alışveriş kredilerine veya elden senetli satışlara yönlendirilerek daha yüksek meblağlarda ürünleri satın almak durumunda kalabilirler. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler