Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi İçin Geri Sayım Başladı! Süper Kupa Finali Ne Zaman, Nerede Olacak?

Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi İçin Geri Sayım Başladı! Süper Kupa Finali Ne Zaman, Nerede Olacak?

Futbolseverlerin merakla beklediği Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sayılı günler kaldı. Türkiye Süper Kupa finali ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte detaylar...

Geçtiğimiz sezon Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki heyecan verici mücadele, bu ay içinde gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa finali ile futbolseverlerin karşısına çıkacak. Bu kritik maç, iki ezeli rakibin karşı karşıya gelmesiyle adeta futbolseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

SÜPER KUPA FİNAL TARİHİ NE ZAMAN?

Süper Kupa finali için belirlenen tarihi yaklaşırken maçın heyecanı ve bekleyişi tüm futbol camiasını sarmış durumda. İki büyük takım arasındaki bu mücadelede, hem lig şampiyonluğu hem de kupa zaferi yaşamış ekiplerin karşılaşması, Türk futbolseverleri için kaçırılmaz bir an olacak. Galatasaray-Fenerbahçe maçı spor gündemini yakından takip edenleri ve her iki takımın taraftarlarını bir araya getirecek.

TARİHİ DERBİ SAAT KAÇTA?

29 Aralık 2023 Cuma günü Türkiye Saati ile 20.45'te gerçekleşecek olan 2023 Turkcell Süper Kupa finali, futbolseverleri bir kez daha heyecanlandırmaya hazırlanıyor. Bu kritik mücadele, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda gerçekleşecek.

Türk futbolunun iki devi, Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe'nin kozlarını paylaşacağı bu unutulmaz final, futbolseverlere nefes kesen anlar yaşatacak. Kral Suud Üniversitesi Stadyumu'nun ev sahipliği yapacağı bu müsabaka, aynı zamanda farklı coğrafyalarda bulunan futbolseverleri bir araya getirerek, Türk futbolunun küresel bir etkinlik haline gelmesine de katkı sağlayacak.

Süper Kupa finalinin bu özel atmosferinde, futbolseverler bir kez daha takımlarını desteklemek için bir araya gelerek tarihi mücadeleye tanıklık edecek. Kritik anlar, 29 Aralık akşamı Türkiye Saati ile 20.45'te başlayacak.

TFF'DEN SÜPER KUPA FİNAL AÇIKLAMASI!

"Tarihimizde ilk kez grubumuzda lider olarak katılmaya hak kazandığımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası da Türk futbolunu dünya vitrinine taşıyacak çok önemli organizasyonlar olacaktır. Bu başarıların sürdürülebilirlik kazanması için özellikle kulüplerimizin mali açıdan rekabet edebilir seviyelere ulaşması gerekmektedir. TFF olarak bu çerçevede Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak üzere çok önemli projeler yürütmekteyiz. Bu sezon öncesinde Trendyol ile yaklaşık 700 milyon TL'lik bedelle Süper Lig ve 1. Lig tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attık. Dünyanın marka ve piyasa değeri en yüksek ligleri olan Premier League, La Liga ve Serie A'nın yaptığı gibi futbolumuzun prestijini yurt dışına taşıyarak, yeni sponsorluk ve iş birliği modelleriyle daha çok gelir elde edebilmeyi hedefliyoruz."

BİR ÖNCEKİ DERBİ'DEN NOTLAR!

Süper Lig'de zirve mücadelesi kıyasıya devam ederken, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki heyecan dolu derbi maçı 18. haftada futbol severleri ekrana kilitlemişti. Ancak beklenenin aksine, iki dev takım arasındaki karşılaşma golsüz eşitlikle tamamlanmıştı. Sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan Fenerbahçe, bu skorla puanını 44'e yükselterek liderlik koltuğundaki yerini korudu.

Averajla zirvede bulunan Sarı Lacivertliler, liderliklerini sürdürmeyi başardı. Maç sonucunun beraberlikle sonuçlanması ile Galatasaray puanını 44'e çıkardı ancak averajla Fenerbahçe'nin gerisinde ikinci sıradaki pozisyonunu sürdürdü. Derbinin golsüz eşitlikle sonuçlanması, futbolseverleri heyecanlandıran bir mücadeleye sahne olmuştu. Şimdi ise gözler Türkiye Süper Kupa Finali'nde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler