Kredi Kartına Taksitlendirme Kısıtlanacak Mı? İşte Bakan Şimşek, Konuya Açıklık Getirdi…

Kredi Kartına Taksitlendirme Kısıtlanacak Mı? İşte Bakan Şimşek, Konuya Açıklık Getirdi…

Kredi kartlarıyla ilgili söylentiler piyasadaki yerini koruyor. Bir türlü bitmeyen sıkıntılarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama yaptı. Piyasada dolaşan haberleri yalanladı ve halkı uyardı…

Enflasyonun bir hayli fazla yükselmesiyle beraber vatandaş, taksitli alışverişe yöneldi. Kredi kartı kullanımı günden güne artarak devam etti. Geçmiş dönemlerde kredi kartıyla ilgili yapılan açıklamaların ardından piyasada kısıtlama söylentisi çoğaldı.

Özellikle de seçimlerin ardından kredi kartlarındaki taksitlere sınırlama getirileceği iddia edildi. Bu söylentiler piyasada çoğalmasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek açıklama yapmak zorunda kaldı.

ŞİMŞEK, SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyunda dönen haberlerle ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin yaptığı açıklamaya ek olarak alıntı yapan Bakan Şimşek, paylaşılanların doğru olmadığını aktardı. İşte Bakan Mehmet Şimşek’in o paylaşımı;

kredi.jpg

“Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır. Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk.

Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.”

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI’NIN O MESAJI

“Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Kredi kartına taksit kaldırıldı' iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler