Kredi Kartı Limitlerine Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Kredi Kartı Limitlerine Yeni Kısıtlamalar Geliyor!

Türkiye'de kredi kartı limitlerinde önemli bir düşüş yaşanacak. TCMB'nin yeni kararlarıyla, kart kullanımında daha kontrollü bir döneme giriliyor.

Geçtiğimiz aylarda enflasyonla mücadele kapsamında alınan kararlar, kredi kartı sahiplerini etkilemeye devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nakit avans faizlerini artırarak önlem almıştı. Şimdi ise kart limitlerine yönelik yeni düzenlemeler gündemde. İşte detaylar...

YENİ DÖNEMDE, EKONOMİK POLİTİKALARDA DEĞİŞİM

28 Mayıs'ta gerçekleşen seçim sonuçlarının ardından, Türkiye'nin ekonomik politikalarında büyük bir değişim yaşandı. 8 Haziran 2023'te Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte, parasal sıkılaşma süreci başlatıldı.

NAKİT AVANS FAİZLERİNDE ARTIŞ UYARISI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Rasyonel Politikalara Dönüş" ifadeleriyle açıkladığı süreç, nakit avans faizlerindeki artışla devam etti. TCMB'nin aldığı bu önlemler, ekonomideki değişimi işaret ediyordu.

KREDİ KARTI KULLANIMINDA YENİ KISITLAMALAR

Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle, kredi kartı kullanımına yeni kısıtlamalar getiriliyor. Merkez Bankası, nakit avans faizlerinin arttırılmasının ardından, kredi kartı işlemlerine yönelik daha fazla önlem alacak.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNDE DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Türkiye'de asgari ücretle geçinen birçok kişinin dahi yüksek limitli kartlara sahip olması, finansal riskleri artırıyor. Bu nedenle bankalar, kredi kartı limitleri konusunda ciddi düşüş yapmayı planlıyor. Yeni düzenlemelerin ardından, kart limitleri aylık gelirin 4 katını geçemeyecek. Ayrıca, limit belirleme süreçlerinde daha sıkı önlemler alınacak.

Kredi kartı limitlerinin kısıtlanması, ekonomideki dönüşümün bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bankaların alacakları yeni önlemlerle birlikte, tüketicilerin kart kullanımı daha kontrollü bir seyre girebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler