Bitcoin, Son 24 Saatte Sert Düştü!

Bitcoin, Son 24 Saatte Sert Düştü!

Bitcoin rekor seviyeden düşüşte! Son 24 saatte yüzde 8,5'lik kayıpla 2 trilyon 370 milyar dolarlık piyasa değeri azaldı. Ethereum da yüzde 8,7 değer kaybetti.

Kripto para birimi Bitcoin, rekor seviyelerden sonra kar satışlarına maruz kalarak sert bir düşüş yaşadı. Coinmarketcap'in verilerine göre, küresel kripto piyasaları genelinde önemli bir gerileme yaşandı ve Bitcoin'in piyasa değeri ciddi şekilde azaldı.

BITCOIN SON 24 SAATTE YÜZDE 8,5 GERİLEDİ

Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 8,5 gibi büyük bir düşüşle 2 trilyon 370 milyar dolarlık piyasa değerine geriledi. Özellikle 14 Mart'ta 73 bin 750 doları aşan fiyatı, bugün itibarıyla yüzde 7,4 civarında bir düşüşle 63 bin 17 dolara geriledi.

"YAŞANAN DÜŞÜŞ, UZUN SÜREDİR BEKLENEN BİR DÜZELTME"

Uzmanlar, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki bu düşüşün, uzun zamandır beklenen bir düzeltme hareketi olduğunu belirtiyorlar. Geçen yıl Bitcoin'in yaklaşık yüzde 157 değer kazanması, bu düzeltmenin kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

FED'İN FAİZ KARARINA DİKKAT

Nisan ayında gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma süreci ve ETF'lere yapılan yatırımların Bitcoin fiyatını desteklemesi bekleniyor. Ancak ABD Merkez Bankası FED'in faiz indirimi konusundaki belirsizliklerin de kripto para piyasasını olumsuz etkileyebileceği önemle vurgulanıyor.

ETHEREUM'DA SON DURUM

Bitcoin'in ardından piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saat içinde yüzde 8,7 değer kaybı yaşayarak 3 bin 285 dolar seviyesine geriledi. Ethereum'un geçmiş rekorlarına rağmen yaşanan bu düşüş, genel piyasa trendini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler