MANGA Solisti Ferman Akgül Açtığı TOGG Davasını Kaybetti

MANGA Solisti Ferman Akgül Açtığı TOGG Davasını Kaybetti

Manga'nın solisti Ferman Akgül, TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafı nedeniyle Aylin Aslım, Güneş Duru ve Doğan Duru'ya 300 bin liralık tazminat davasını kaybetti. Mahkeme, tazminat talebini reddetti.

Manga'nın solisti Ferman Akgül'ün TOGG'un direksiyonundaki fotoğrafıyla başlayan dava süreci sonuçlandı. İşte detaylar:

MAHKEME, FERMAN AKGÜL'ÜN TAZMİNAT TALEBİNİ REDDETTİ

Ferman Akgül, sosyal medyada eleştirilen fotoğrafı nedeniyle Aylin Aslım, Güneş Duru ve Doğan Duru'ya toplamda 300 bin lira manevi tazminat davası açmıştı. Ancak mahkeme, Akgül'ün tazminat talebini reddetti.

TOGG'un tanıtımı için paylaşılan fotoğrafa yapılan eleştiriler kapsamında Aylin Aslım, Güneş Duru ve Doğan Duru'dan tepkiler gelmişti. Ancak mahkeme, bu eleştirilerin Akgül'ün kişisel haklarına zarar vermediğine hükmetti.

ferman-akgul.jpg

MAHKEME "HAK İHLALİ YOK" DEDİ

İstanbul 21. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Ferman Akgül'ün tazminat talebi reddedildi. Davaya ilişkin detaylar mahkeme kararıyla netlik kazandı.

Güneş Duru'nun başlattığı eleştirilere Aylin Aslım ve Doğan Duru da katılarak sosyal medyada paylaşımlarda bulunmuştu. Ancak mahkeme, bu paylaşımların Akgül'ün haklarını ihlal etmediğine karar vererek tazminat talebini reddetti.

DAVAYA KONU OLAN ELEŞTİRİ VE TEPKİLER NEYDİ?

Güneş Duru, Ferman Akgül'ün fotoğrafına ilk tepkiyi veren isim olmuştu. Duru, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çakma rock starlardan biri tanıtımı için bir iki milyon alır, vatandaş altına yatar, bakanı yarışa kalkar…" ifadelerini kullanmıştı.

dogan-duru-gunes-duru.jpg

Ardından müzisyen Aylin Aslım, Güneş Duru'nun paylaşımını alıntılayarak "Kaç milyon aldığını bilmem, bilemem. Türk rock camiası 'kol kırılır, yen içinde kalır'cıdır. Ama burada bahsedilen kişi yıllardır AKP ile 'iş'birliği yapan Manga’nın solisti Ferman Akgül’dür. Biz on yıldan fazla zamandır kara listelerdeyken bu niye bilinmesin? Her şey bir yere kadar" yorumunda bulunmuştu.

aylin-aslim.jpg

Son olarak tartışmalara Redd üyesi Doğan Duru katılmış, seçim öncesi ünlülerin oy tercihlerini açıkladıklarını hatırlatarak Ferman Akgül'e çağrısında bulunmuş, "Hadi Ferman da paylaşsın. Görelim neymiş tercihi" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler