Fed Başkanı Jerome Powell Faiz Artışına Olumlu Yaklaştı!

Fed Başkanı Jerome Powell Faiz Artışına Olumlu Yaklaştı!

Fed Başkanı Powell'dan faiz artışına olumlu yaklaşım! Eylül ayı enflasyon verilerine dair açıklama yapan Powell, ekonomik büyümenin beklenmedik şekilde arttığına vurgu yaptı.

Fed Başkanı Jerome Powell, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, enflasyonun hala yüksek seviyelerde olduğunu, güçlü ekonomik göstergelerin ek faiz artışlarını gerekli kılabileceğini vurguladı. Powell ayrıca riskleri dikkate alarak faiz politikasında "dikkatli" bir yaklaşım benimsediklerini belirtti.

EYLÜL AYI ENFLASYON VERİLERİNDE DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Son aylarda elde edilen verilerin, Fed'in hedeflerine doğru devam eden ilerlemeyi gösterdiğini vurgulayan Powell, "Eylül ayı enflasyon verilerinin düşüş eğilimini sürdürdüğünü, ancak daha az cesaret verici olduğunu" ifade etti.

Powell, enflasyonun hala yüksek seyrettiğini belirterek, birkaç aylık olumlu verinin, enflasyonun hedefe doğru sürdürülebilir bir şekilde düşmeye devam ettiği konusunda güven oluşturmak için gerekenlerin henüz başlangıç aşamasında olduğuna dikkat çekti.

Enflasyonun hedeflere ulaşılmasının "zorlu bir süreç" olabileceğini ve bunun biraz zaman alabileceğini vurgulayan Powell, enflasyonu sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2'ye düşürme konusundaki kararlılıklarının devam ettiğini ifade etti.

"EKONOMİK BÜYÜME BEKLENMEDİK ŞEKİLDE ARTIYOR"

Powell, güçlü istihdam artışına vurgu yaparak, "Çeşitli göstergeler, iş gücü piyasasının hala sıkı olduğunu, ancak kademeli olarak gevşediğini gösteriyor." şeklinde konuştu.

İş gücü piyasasındaki arz ve talep dengesinin yeniden sağlanmasıyla birlikte tedarik zincirlerinin iyileşmesinin, ekonomik faaliyetlerde belirgin bir zayıflama olmadan enflasyonun düşürülmesine olanak sağladığını vurgulayan Powell, bu yıl ekonomik büyümenin sürekli olarak beklenmedik bir şekilde arttığını hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler