Evlenmeyi Düşünen Genç Çiftlere Sevindiren Haber: Faizsiz 150 Bin TL Kredi Desteği

Evlenmeyi Düşünen Genç Çiftlere Sevindiren Haber: Faizsiz 150 Bin TL Kredi Desteği

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında sağlanacak evlilik kredisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulan faizsiz 150 bin lira kredi desteği ile genç çiftlere ekonomik destek sağlanacağını belirtti. Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Bakan Göktaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. İşte detaylar...

"HAZİNE'NİN YÖNETMELİK HAZIRLIKLARI BEKLENİYOR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün yapılan kabine toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. AA'nın aktardığına göre, Göktaş, bir gazetecinin Aile ve Gençlik Fonu sorusu üzerine, hazırlıkların tamamlandığını ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yönetmelik hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

"48 AY VADELİ, 2 YILI GERİ ÖDEMESİZ, FAİZSİZ, 150 BİN TL"

Programın ekonomik destek kısmıyla ilgili bilgi veren Göktaş, "Başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz olarak faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız" dedi.

"18-27 YAŞ OLARAK DÜŞÜNÜLÜYOR, KRİTERLER MECLİS'TE GÖRÜŞÜLECEK"

Daha önce faizsiz evlilik kredisi için belirlenen kriterlere de değinen Göktaş, "18-27 yaş gibi ancak bunların hepsi Meclis'te görüşülecek. Gelir kriteri ve yaş sınırlamalarının yanı sıra belirli suçlara bulaşmamış olma ve deprem bölgesinde yaşama şartları da aranacak. Bu kriterlere uyan herkes, evlilik kredisinden faydalanabilecek" açıklamasında bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler