Emeklilere Yerel Seçim Öncesi Seyyanen Zam Yapılabilir!

Emeklilere Yerel Seçim Öncesi Seyyanen Zam Yapılabilir!

Ocak 2024'te yapılan yüzde 49.25'lik emekli maaşı zammı sonrası en düşük maaş 10 bin TL oldu. Ancak 10 bin TL ile geçinemediğini belirten emeklinin tepkisi sürüyor. Uzmanlar, seçime yaklaşırken 4 bin TL seyyanen zam yapılabileceğini belirtiyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak 2024'te yüzde 49.25 maaş zammı almış, ancak en düşük emekli maaşı 10 bin TL'de kalmıştı. Yapılan zamların ardından bile milyonlarca emekli en düşük maaşa hapsolmuş durumda. Seçime yaklaşırken iktidarın 4 bin lira seyyanen zam yapabileceği konuşuluyor. İşte detaylar...

SEYYANEN ZAM BEKLENTİSİ ARTIYOR

Yerel seçim öncesi emeklilere yönelik düşük zam oranlarını düzeltme çabaları içinde olan iktidarın seyyanen zam yapabileceği iddiaları yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Kamu Son Haber'e açıklamalarda bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli aylığına 4 bin TL civarında seyyanen artış yapılacağı beklentisini dile getirdi.

"SEÇİMDEN ÖNCE 4 BİN TL CİVARI ZAM YAPILABİLİR"

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin mevcut düzenlemelerden etkilenmediğini vurgulayarak, emeklilerin tepkisinin büyük olduğunu söyledi. Seyyanen zamın yerel seçim öncesi emeklilerin tepkisine göre şekilleneceğini ifade eden Erdursun, "Yaklaşık 4 bin TL civarında bir zam yapabilirler. Seyyanen zam ile en düşük emekli aylıklarına da bu artış yansıtılabilir." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDAKİ YÜKSELİŞ

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak 2024 itibarıyla yapılan yüzde 49.25'lik maaş zammıyla en düşük emekli maaşı 7.500 TL'den 10 bin TL'ye çıkarıldı. Ancak bu zammın ardından bile milyonlarca emekli, en düşük maaşla yetinmek zorunda kaldı.

ZAM ORANI YÜZDE 49.25'E ÇIKARILMIŞTI

Memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki zam farkını dengelemek amacıyla yapılan düzenleme Meclis'ten geçti. Yüzde 42.57'lik ek zam oranı yüzde 49.25'e çıkarılmıştı. Düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, emekli maaşlarındaki ek zamdan kaynaklanan farklar 1 hafta içinde ödenecek.

SEYYANEN ZAM NEDİR 

Seyyanen zam, enflasyon nedeniyle oluşan gelir kaybını dengelemek ve maaşlar arasındaki uçurumu önlemek amacıyla uygulanan bir zam türüdür. Bu zam, tüm çalışanlara eşit oranda artış sağlanması anlamına gelir, yani belirli bir çalışan grubuna özel yüzdelik artış değil, genel bir zam uygulamasını ifade eder.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler