Fed 2024 Faiz Kararı Ne Zaman? İlk Karar Hangi Ay Açıklanacak?

Fed 2024 Faiz Kararı Ne Zaman? İlk Karar Hangi Ay Açıklanacak?

ABD'deki yıllık rotasyon ve Federal Rezerv'in faiz oranı belirleme yaklaşıyor. 2024 yılının ilk faiz kararı için geri sayım başladı. Yatırımcıların merakla beklediği ilk Fed faiz kararı ne zaman?

2024 oy kullanan üyelerinin 2023'ten giden gruptan biraz daha şahin eğilimli olduğunu gösteriyor. Ancak bu yıl faiz indirimlerine bir pivot için görünümü kımıldatmayacak. Aslında, birçok analist tam tersi bir argüman ileri sürüyor.

Enflasyon beklenenden daha hızlı düşmeye devam ederse, Fed politika yapıcıları yeni projeksiyonlarda ima edilen yüzdenin dörtte üçü oranından bile daha fazla düşürmek isteyecekler.

FED 2024 FAİZ KARARI NE ZAMAN?

ABD Merkez Bankası, faiz oranlarını keskin bir şekilde yükseltti. Yükselen enflasyonu ortadan kaldırmak için tek fikirli bir görevde yaklaşık iki yıl faiz artırıldı.

Federal Rezerv 2024'ü başlatırken kendisini çok daha tatmin edici bir ikilemle buluyor. Ekonomi ve işgücü piyasası şaşırtıcı derecede esnek kalsa bile, pandemi kaynaklı fiyat artışının ardından enflasyon, Fed yetkililerinin beklediğinden daha hızlı düşüyor.

Fed, 2024 yılının ilk faiz kararını 31 Ocak Çarşamba günü verecek. Yarın TSİ 21’den sonra faiz kararı açıklanacak.

FED 2024'TE FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRECEK Mİ?

Federal fon oranındaki hareketleri tahmin eden piyasalar, böyle bir hareketin yaklaşık %46'lık bir şansı olduğunu hesapladı.

Piyasalar, Mart ayındaki bir kesintinin yakın çağrı olduğunu düşünüyor. Sonuç olarak, piyasalar bu yıl, geçen ay Fed'in miktar tahmininin iki katı olan %3,75 ila %4 aralığına altı oran düşüşü öngörüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler