Tütüncü'den 'kütüphane Sohbetleri'

Tütüncü'den 'kütüphane Sohbetleri'

CUMHURİYET'in 100. yılı için 16 kütüphane açmayı hedefleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gençlere yönelik "kütüphane sohbetleri" programını başlattı.

Yakın bir zamanda Cemil Meriç ve Cem Karaca kütüphanelerini okurlarla buluşturan Başkan Hakan Tütüncü, kütüphane sohbetleri programıyla da gençlerle bir araya geliyor. Kütüphane sohbetlerinin ilkine, kısa süre önce kapılarını ziyaretçilerine açan ve kısa bir zamanda 30 bine yakın okuru ağırlayan Cemil Meriç Kütüphanesi ev sahipliği yaptı. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, sosyal medya hesaplarından Başkan Tütüncü'ye, Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sohbet etme davetinde bulundu. Davete olumlu cevap veren Başkan Tütüncü, Cemil Meriç Kütüphanesi'nde gençlerle bir araya gelerek, "kütüphane sohbetleri" programının ilkini gerçekleştirdi.

Tütüncü, buluşmada gençlerle sohbet etti ve gençlerin sorularını cevaplandırdı.

Sohbetin sonunda gençler, Başkan Tütüncü'ye, Hadrian Kapısı'nın yağlı boya resmini hediye etti. Başkan Tütüncü de gençlere Cemil Meriç Kütüphanesi'nin envanterinde bulunan ve 1927'de Osmanlıca harflerle basılan Nutuk, Cemil Meriç'in Victor Hugo'dan, Balzac'tan çevirdiği kitaplar ile Sakarya Meydan Muhaberesi'nin haritasıyla ilgili bilgi verdi.

Tütüncü'den 'kütüphane Sohbetleri'

Tütüncü'den 'kütüphane Sohbetleri'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler