Sıcak Gelişme: 1 Nisan Pazartesi Günü Okullar Tatil Olacak Mı?

Sıcak Gelişme: 1 Nisan Pazartesi Günü Okullar Tatil Olacak Mı?

31 Mart Yerel seçimler bu hafta Pazar günü gerçekleşecek. Yerel seçimlerden dolayı veliler, bir sonraki gün okul olup olmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Buna göre eğitime bir gün ara verilecek…

31 Mart belediye seçimleri için sadece 3 gün kaldı. Her sene olduğu gibi oy kullanma işlemleri okullarda yapılacak. Akşam geç saatlere kadar sürecek olan oy sayımı nedeniyle okulların durumu merak ediliyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), konuya ilişkin resmi bir açıklama yaptı. 31 Mart yerel seçimlerden dolayı eğitime 1 Nisan Pazartesi günü ara verilecek.

milli-egitim-bakanligi-1475104.jpg

VALİLİKLERE YAZI GİTTİ

MEB, konuyla ilgili 81 ile yazı yolladı. Valiliklere giden yazıda eğitime 1 gün ara verileceği aktarıldı. İşte yazının detayları;

“Eğitim kurumları, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle normal işlevlerinden saparak, seçmenlere oy kullanma imkanı sağlamak amacıyla özel bir düzenlemeye tabi tutulmaktadır.

Seçimlerin niteliğinden kaynaklı olarak, oy sayım süreci gece geç saatlere kadar devam etmekte ve bu durum eğitim kurumlarının aynı gün içinde eğitim-öğretime hazır hale getirilmesini engellemektedir. Bu sebeple, Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumları, eğitim-öğretime hazırlık aşamasında olmaları bakımından 1 Nisan 2024 Pazartesi günü tatil edilmiştir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler