“Hükümet, Seçim Sonrası IMF ile Anlaştı” Haberine Yalanlama Geldi

“Hükümet, Seçim Sonrası IMF ile Anlaştı” Haberine Yalanlama Geldi

31 Mart yerel seçimlerine az süre bir süre kaldı. Seçim öncesinde meydanlarda ise asılsız haberler yayılıyor. Yalan ve yanlış haberleri Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ortaya çıkarıyor. Ortaya atılan son iddia “IMF anlaşması” oldu…

Türkiye’de yaşanan ekonomik zorluklar herkesin bildiği bir gerçek. Vatandaş enflasyona karşı farklı mücadeleler için yollar arıyor. Siyasi partiler ekonomi için bazı söylemlerle vatandaşın karşısına çıkıyor.

En son bazı haber organlarında hükümetin IMF ile anlaşma yapacağı servis edildi. Seçim sonrasında IMF’den borç alacağı haberinin çıkmasıyla beraber İletişim Başkanlığı zorunlu bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

imf-jpg.webp

IMF HABERİ ANINDA YALANLANDI

IMF, ülkelere nakit borç sağlayan bir konumda yer alıyor. Türkiye yıllar önce IMF’den borç almıştı. Ancak uzun süredir IMF’in kapısı çalınmıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, basın organlarında yer alan IMF haberini yalanladı.Konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;

“Türkiye'nin IMF ile herhangi bir kredi anlaşması yapması söz konusu değildir. Türkiye'nin ekonomi programı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü bir şekilde kararlılıkla sürdürülmektedir. Kamuoyunu seçim öncesinde manipüle etmek amacıyla kasıtlı bir şekilde ortaya atılan mesnetsiz iddialara itibar etmeyiniz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler