ÖSYM, 2024 Yılında Sınav Ücretlerine Zam mı Yaptı? YKS, ALES, KPSS, YDS, DGS, YÖKDİL Başvuru Ücretleri Ne Kadar Oldu?

ÖSYM, 2024 Yılında Sınav Ücretlerine Zam mı Yaptı? YKS, ALES, KPSS, YDS, DGS, YÖKDİL Başvuru Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılında sınav ücretlerine zam mı yaptı? Özellikle YÖKDİL-1 sınav ücreti açıklandı, bu gelişmeyle birlikte diğer ÖSYM sınavlarına dair ücretlerde de artış olup olmadığı merak ediliyor.

Türkiye'deki yükseköğretim programlarına giriş sınavlarını düzenleyen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılı için bazı önemli sınavların ücretlerinde güncelleme yaptı. Bu sınavlar arasında TR-YÖS, YÖKDİL, EUS, YDUS, DUS, DGS, YDS, TUS, ALES, EKPSS, KPSS ve YKS yer alıyor. ÖSYM'nin sınav ücretlerindeki güncelleme, sınav sistemine başvuran adaylar arasında geniş bir ilgi uyandırdı. Adaylar, bu değişiklikleri göz önünde bulundurarak yeni başvurularını planlayacak.

2024 ÖSYM SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 yılında düzenleyeceği sınavlardan biri olan YÖKDİL-1'in ücretini yüzde 165 oranında arttırdı. Bu zamlar, sınav ücretlerine ilişkin merakı beraberinde getirdi. YÖKDİL-1 sınavı ücretinin yanı sıra diğer sınavlar için de aynı şekilde artık bekleniyor. Yeni ücretler ise sınav başvuru kılavuzu yayımlandığı takdirde açıklanacak.

2023 yılında sınav ücretleri ise şöyleydi:

TR-YÖS 800 TL

YÖKDİL 490 TL

TUS 465 TL

ALES 390 TL

EKPSS 170 TL

YKS 115 TL

EUS 450 TL

YDUS 790 TL

DUS 450 TL

DGS 270 TL

YDS 260 TL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler