JN1 Varyantı Uyarısı: Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

JN1 Varyantı Uyarısı: Okullar İkinci Dönem Açılmayabilir!

Milyonlarca öğrenci sömestr tatiline hazırlanırken, uzmanlar Covid-19 varyantı olan ve tüm dünyada hızla yayılan JN1 varyantına dikkat çekti. Bazı haber kanallarında varyantın salgına dönüşmesi halinde ikinci dönem okulların kapatılabileceği iddia edildi.

Covid-19 salgınının ardından ortaya çıkan JN1 virüsü, Türkiye genelinde endişe yaratıyor. Artan vaka sayıları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün uyarıları gözleri eğitime çevirdi. Uzmanlara göre, ikinci dönemde okullar kapatılabilir. İşte detaylar...

BAKANLIKTAN RESMİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

Ara tatilden önceki son eğitim haftasına girilirken, ikinci dönem hakkındaki iddialar gündemi sarstı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

"JN1 VARYANTININ SALGILANA DÖNÜŞMESİ EĞİTİMİ AKSATABİLİR"

19 Ocak Cuma günü başlayacak olan sömestr tatili öncesi son haftaya girilirken, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönemi tamamlanacak. Ancak uzmanlar, 20 milyondan fazla öğrenci ve öğretmeni etkileyecek bu duruma dikkat çekti. Uzmanlara göre JN1 varyantının salgına dönüşmesi durumunda, geçmiş yıllarda yaşanan Covid-19 salgınında olduğu gibi uzaktan eğitime geçilebilir.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ UYARDI

JN1 virüsünün hızla yayılması ve vakalardaki artış dünyayı alarma geçirdi. JN1 varyantını karşın maske kullanımının tekrar hayata geçirilmesi gerektiği bildirilirken Dünya Sağlık Örgütü, bu varyantı “dikkat edilmesi gereken varyant” olarak sınıflandırdı.

"OKULLAR, JN1 VARYANTI RİSKİ ALTINDA"

JN1 varyantının okullarda ciddi bir salgına neden olabileceği iddia ediliyor. Uzmanlar, JN1 varyantının diğer Covid-19 varyantlarına göre daha bulaşıcı olduğunu ve daha ciddi seyirli hastalıklara neden olabileceğini vurguluyor. Uzmanlar, öğrencilerin ve eğitim kadrosunun güvenliği için okullarda maske takılması başta olmak üzere diğer önlemlerin de titizlikle uygulanması çağrısında bulunuyor. 

JN1 VARYANTI, 30'DAN FAZLA MUTASYONA SAHİP

JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından farklı olarak 30'dan fazla mutasyona sahip. İnsan hücrelerine tutunarak SARS-CoV-2'nin insanlara bulaşmasında önemli bir rol oynuyor. 
Bu yeni Covid-19 mutasyonunun belirtileri arasında ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut ağrıları, kas ağrıları, baş ağrısı ve yorgunluk bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler