Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Okulların kapanmasına çok az zaman kalması ile öğrencilerin karne heyecanı başladı. Kültür sanat eğlenceleri, spor faaliyetleri ve birçok etkinlik için velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği tarih açıklandı.

Okulların kapanış tarihinin yaklaşması ile öğrencilerin karne heyecanı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan iş takvimine göre okulların kapanacağı tarih belli oldu. Milli Eğitim Bakanı  Mahmut Özer tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde tüm okulların 16 Haziran cuma günü kapanacağına dair açıklama yapıldı. İşte haberin detayları...

 Özer, Türkiye genelinde deprem bölgesinde yaz okulu projelerinin de olduğunu belirtti. 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında telafi eğitimi de yapılacağını açıkladı.

2 AYLIK TELAFİ PROGRAMI YAPILACAK

Deprem bölgesinde ve başka illere naklini aldıran aileler olmak üzere toplam 2,5 milyon veliye ve öğrenciye ulaştıklarını belirten Özer, “1 aylık telafi eğitiminde öğrenme kayıplarıyla ilgili her şeyi hazırladık. 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman da eğitim öğretim devam ederken 1 aylık telafi programı daha yapacağız. Toplam 2 aylık telafi programı yapacağız bu bölgedeki öğrencilerimiz için” dedi.

Seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada Bakan Özer, “Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Tüm okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz bu seçimlerde aktif olarak yer alıyorlar. 28 Mayıs'ta da ikinci tur seçimleri olacak. Okullarımızı eğitim öğretime hazırlamak için yoğun bir çaba sarf edileceği için 29 Mayıs'ta okullarımızı tatil edeceğiz. Öğrencilerimiz izinli olacaklar, tatil olacak, öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacaklar.” ifadelerinde bulundu.  

Bakan Özer, açıklamada 16 Haziran'da ise tüm okulların yaz tatiline gireceği bilgisini verdi. Sandıkta seçim günü görevli öğretmenlerin olması ve okullarda oy kullanılması sebebiyle ertesi gün  tatil sayılacağını belirten Özer, seçim gününden bir sonraki gün öğretmenlerin idari izinli sayılacağını belirtti. Telafi eğitiminin zorunlu olmayacağı da verilen bilgiler arasında. 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ise 16 Haziran Cuma gününde sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler