Öğretmenlere Ek Zam Gelecek mi?

Öğretmenlere Ek Zam Gelecek mi?

2023 yılına son 2 hafta kalması ile birlikte tüm gözler yeni yılda gelecek zamların ve asgari ücretlerin miktarının üzerindedir. Yeni yılda yapılacak...

2023 yılına son 2 hafta kalması ile birlikte tüm gözler yeni yılda gelecek zamların ve asgari ücretlerin miktarının üzerindedir. Yeni yılda yapılacak değişiklikler konusunda özellikle asgari ücretin yeni limiti oldukça merak ediliyor. Durum böyle olunca diğer tüm mesleklerin de ekstra bir zam geleceği düşünülüyor. Ek zam gelmesi düşünülen mesleklerden bir tanesi de öğretmenler. Emektar öğretmenler bu konuda ne olup biteceği hakkında net bir bilgiye ulaşmak istiyor. Peki, öğretmenlere zam gelecek mi?

Ek Zam Ne Zaman Belli Olacak?

Twitter üzerinde öğretmenlerin açmış olduğu,  #ButcedeOgretmeneEkZam tt'si ile ek zam olayı gündeme geldi. Öğretmenler Twitter'da gündem olan bu paylaşımları sayesinde oldukça dikkat çektiler. Bu paylaşımın içeriğinde yaşadıkları problemlerin net bir şekilde anlatabilecekleri bir fırsat buldular. Öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan böyle bir ek zam olayı hakkında bilgi almak ve bu durumdan faydalanmak istediğini dile getirdiler. 

 TBMM'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakılarak öğretmenlerin bu sorununa bir çözüm bulunabileceği hakkında bir görüşme gerçekleştirileceği duyuruldu. An itibarıyla bütün gözler yapılacak duyurulara çevrilmiş durumda. Eğitimciler zor durumda kalmak istemiyor ve ek zam talep ediyor.

Öğretmenlere Güzel Haber; Ek Zam Gelebilir!

 Twitter'da patlayan ve gündemin baş sıralarında yer alan öğretmenlerin ek zam talepleri sonrasında mecliste bu konu hakkında görüşme yapıldığı söyleniyor. 2023 yılı itibariyle asgari ücrete yine zam geleceği söylentileri ile birlikte öğretmenlerin de maaşlarına zam yapılacağı düşünülüyor. Bu konu hakkında tam anlamıyla net bir bilgi olmasa da yeni yıl sonrası öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakılarak maaşlarına zam yapılacağı düşünülüyor. Mecliste bu konu hakkında masaya oturulduğu da bilinenler arasında.

 Öğretmenlere zam yapılması durumunda maaşları %25 oranın da artacağı düşünülüyor. Enflasyonun yükselmesi ile az da olsa bu haber öğretmenlerin yüzünü güldürebildi. Yine de seçim öncesi bir zam haberi duyurulabilir. Seçim sonrası ise asgari ücretin yeni miktarı belirlendiği takdirde öğretmenlerin de maaşına zam gelebilir. Tüm gözler yapılacak ek zam miktarına dönmekle birlikte öğretmenler de bu durumda mağdur kalmak istemediğini belirtiyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler