KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı duyurusu üniversiteli genç öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Başvuru süreçlerini..

KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı duyurusu üniversiteli genç öğrenciler tarafından merakla araştırılıyor. Başvuru süreçlerini belirtilen tarih aralıklarında e-Devlet ekranı üzerinden tamamlayan üniversiteli öğrenciler, şimdi ise sonuçlar için Gençlik ve Spor Bakanlığından gelecek son dakika açıklamalarını yakinen takip ediyorlar. KYK kredi ve burs sonuçları yine e-Devlet ekranı üzerinden öğrencilere ilan edilecektir. Başvuru sonuçları için kritik günlere girilirken ''KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?'' soruları sürekli olarak cevap bekleyen sorular arasındadır. İşte, 2022-2023 GSB KYK burs sonuçları sorgulama ekranı ve konuya dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

KYK Burs Sonuçları

KYK burs sonuçlarına dair Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Başvuru yapan üniversiteli genç öğrencilerin başvuru formunu doldururken beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumlarına ait bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla gerçekliği tespit edilecektir. Yapılan değerlendirmeler sonucunda mevzuata uygunluk sağlayan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tanımlanacaktır. Burs ya da öğrenim kredisi alacak olan kişiler için verilen tarihlerde hesaplarına ödemeler yapılacaktır.  Burs ve kredi ödemeleri her ay, her öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanedeki rakama göre ayın 6. ve 10. günleri arasında yatırılmaktadır.

Burs Sonuçları E-Devlet'ten Açıklanacak?

Burs sonuçları, değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinden erişime açılacaktır. KYK burs sonucu sorgulama işlemi, e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak öğrenilmektedir. Öğrenciler sonuç ekranında "Burs Alabilirsiniz” ifadesiyle karşılan kişiler devlet tarafından geri ödemesiz olarak burs alabileceklerdir. "Öğrenim Kredisi Alabilirsiniz" sonucuyla karşılaşan öğrenciler ise devlet tarafından verilen öğrenim kredisi almaya hak kazanacaklardır. Bu işlemler için gerekli taahhütname onayı yapmaları gerekmektedir.

Taahhütname Onayı Nasıl Yapılmaktadır?

Burs/kredi kazanan üniversiteli öğrenciler belirtilen tarih aralığında e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini detaylı bir şekilde okuyup kabul ettikleri taktirde onay vermeleri gerekmektedir. Önemli bir detay olan nokta ise taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılmamaktadır.

Burs/kredi tahsis edilen öğrencilerin yaş aralığı 15-18 ise bireylerin anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet ekranları üzerinden taahhütname onayını gerçekleştirirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler