DHBT Sonuçları

DHBT Sonuçları

ÖSYM'nin 27 Kasım tarihinde yaptığı DHBT sınavı açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına 16 Aralık'tan...

ÖSYM'nin 27 Kasım tarihinde yaptığı DHBT sınavı açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarına 16 Aralık'tan itibaren ÖSYM sitesinden TC Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapılabilecekler.

2022 DHBT Mülakat Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM’nin yaptığı Din Hizmetleri Alan Bilgisi olarak adlandırılan sınav sonuçları açıklandı. 27 Kasım tarihinde milyonlarca kişinin girdiği bu sınavda, sonuçlar 16 Aralık tarihinde açıklandı. ÖSYM Ais uygulamasından veya internet üzerinden ÖSYM sitesinden adaylar TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek giriş yapabilecekler.

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği bu sınavda, Diyanet İşleri Başkanlığı sınavdan yeteri kadar puan alan adayların İmam Hatip, Kur'an Kursu'nda öğretmenlik (öğretici), Müezzin ve Kayyum kadrolarına atayacağını duyurdu.

DHBT Sınav Sonuç Sorgulama ve Hesaplanması

Bireyler sınavdan çıktıktan belirli bir süre sonra ÖSYM'nin açıkladığı zaman siteye girip kitapçıklarını kontrol edebilirler. Değerlendirme yapan ÖSYM'de dört yanlışın bir doğruyu götürmesi de sınavda etkili olacaktır. Türlerine göre hesaplanan puanlarda KPSS P122, KPSS P123, KPSS P124 olarak öğrenim düzeylerine uygun olarak hesaplanacaktır. Kitapçıkta kontrol eden adaylar internet siteleri üzerinden hesaplama puanlarını da yazarak yaklaşık ne kadar puan alacaklarını böylece öğrenmiş olacaklardır.

Öğrenim Düzeyleri Puan Türleri Nelerdir?

KPSS P122,123,124 öğrenim düzeyleri olarak da belirlenmiştir. KPSS P122 sınavında adaylar ortaöğrenimini lise olarak okuyan olarak girmeye hak kazanmıştır. İmam Hatip ve dengi olan liselerden mezun olan adayların DHBT bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için puan türleri belirlenmektedir.

KPSS P123 puan türü ise Ön Lisans (üniversite) adaylarının DHBT bünyesinde sınava giren adayların puan türlerinin belirlenmesidir. KPSS P124 puan türü ise Lisans (üniversite) düzeyinde olan adayların DHBT bünyesinde olarak puan türlerinin belirlenmesidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler