Ekrem İmamoğlu İyi Parti Adayı Olabilir Mi?

Ekrem İmamoğlu İyi Parti Adayı Olabilir Mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündemden inmiyor. Yaptığı her açıklama ve konuştuğu her söz ile gündem olan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gündemden inmiyor. Yaptığı her açıklama ve konuştuğu her söz ile gündem olan Ekrem İmamoğlu, göreve geldiği günden beri İyi Parti lideri Meral Akşener ile yakınlığı ile dikkatleri çekmektedir. Her mitingi birlikte yürüten İmamoğlu Akşener ikilisinin de aynı görüşlere sahip olduğu görülüyor. Son olarak bu parti dayanışması İmamoğlu'nun İyi Partiye geçebileceği söylentileri gündem de dolaşıyor.

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Adayı Olacak mı?

Geçtiğimiz günlerde medyada açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masadan 2 cumhurbaşkanı adayı çıkabilir sözleri üzerine akıllarda soru işaretleri oluştu. Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanma kararı üzerine Kemal Kılıçdaroğlu Ekrem imamoğlu'nu gözden çıkarmış gibi görünüyor. İyi parti lideri Meral Akşener ile yakınlığı bilinen Ekrem İmamoğlu'nun iyi Parti'ye geçmesi de gündem olabilir.

Göreve gelmiş olduğu günden beridir adı sürekli spekülasyonlarla anılan Ekrem İmamoğlu'nun son olarak tutuklama kararına da gülerek yanıt vermesi siyasilerin bakış açısını değiştiriyor. Henüz Cumhurbaşkanlığı ile ilgili herhangi bir karar açıklanmazken Ekrem imamoğlu'nun bu konuda da herhangi bir görüş bildirmediği görülüyor.

Ekrem İmamoğlu Seçimleri Kazanır Mı?

Birçok yayın organı ve şirket tarafından yapılan anketler sonucu Ekrem İmamoğlu ile ilgili sonuçların pozitif olmadığı görüldü. Bu sonuçlar Ekrem İmamoğlu'nun siyasi kariyerine de zarar veriyor. Chp lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti lideri Meral Akşener'in konuşma özgürlüğü konusunda vermiş olduğu demeçler, Ekrem İmamoğlu'nu savunur tarzda olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu yine de konuya temkinli yaklaşıyor. CHP kurmaylarının ve medya organlarının Ekrem İmamoğlu için 'seçimi kazandığından beri daha çok İyi Parti ile ittifak yaptı' demesi Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da onaylanır gibi görüş belirtildi. Bu durum Ekrem İmamoğlu'nun CHP heyeti ile negatif bir tutum içinde olduğunu gözler önüne seriyor. Aynı zamanda Kemal Kılıçdaroğlu son olarak Altılı Masadan iki cumhurbaşkanı adayı çıkabilir sözleri ile Ekrem İmamoğlu'nun İyi partiden Cumhurbaşkanı adayı olabileceği konusunu dolaylı yoldan anlattığı anlamına geliyor. Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanıp kazanmayacağı bilinmemesine rağmen İyi Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği konusu pozitif olarak değerlendiriliyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler