ALES/3 Sınavı İçin Geri Sayım Başladı! Sınav Ne Zaman, Saat Kaçta?

ALES/3 Sınavı İçin Geri Sayım Başladı! Sınav Ne Zaman, Saat Kaçta?

Gündemdeki haberler arasında yer alan ALES 3 sınavı için geri sayım başladı. İşte sınavla ilgili merak edilenler...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), senede üç kez düzenleniyor ve sözel ile sayısal testleri içeriyor. Öğrenciler, sınav tarihini ve detayları araştırarak hazırlıklarını sürdürüyor. 2023 ALES/3 tarihi ve sınav giriş belgesi hakkında işte merak edilenler...

ALES/3 İÇİN KAÇ PUAN ALINMASI GEREKİYOR?

Yükseköğretim kurumlarındaki öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanmak isteyen adaylar için ALES/3 sınavı gündemde merak edilen konular arasında. Bu sınavda adayların kendi alanlarında 100 üzerinden en az 70 puan almaları gerekiyor.

ALES SINAVI NE ZAMAN?

Habertürk tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2023 ALES/3 sınavı 19 Kasım'da gerçekleşecek. Sınav, 81 ilde 92 sınav merkezinde saat 10.15'te başlayacak. Adaylar için sınav süresi 2,5 saat olacak ve 12.45'te sona erecek. Öğrenciler, sınav başlama saatinden önce 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

ALES SINAVI İÇİN GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre ALES sınavına girecek adayların sınav giriş belgesi yayınlandı. ÖSYM'nin açıklaması ise şöyle; "19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2023-ALES/3) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 09 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir. DİKKAT! 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak 2023-ALES/3 için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler