AFAD 72 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarıda Bulundu!

AFAD 72 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarıda Bulundu!

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre bazı illerde turuncu bazı illerde ise sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte ayrıntılar...

AFAD'dan 72 il için uyarı geldi. Bazı illerde sarı bazılarında turuncu kodlu uyarı yapıldı.

AFAD'DAN UYARI!

AFAD yaptığı açıklamada, "Meteorolojik değerlendirmeler sonucunda; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplamda 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır" açıklamasında bulundu. Uyarı yapılan illerde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapıldığı vurgulanırken ayrıca sarı ve turuncu uyarı verilen iller için de AFAD ekiplerinin teyakkuz halinde olduğu bildirildi.

AFAD, vatandaşları sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

images-1-001.jpeg

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER!

AFAD'ın uyardığı iller arasında turuncu uyarı verilenler, “Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İstanbul, Mersin, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak, Yalova ve Zonguldak." olarak açıklandı.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER!

Sarı Uyarı Verilenler, "Aksaray, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bitlis, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Siirt, Uşak ve Yozgat." olarak belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler