İlham Aliyev, Erken Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Büyük Zafer Kazandı

İlham Aliyev, Erken Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Büyük Zafer Kazandı

Azerbaycan'da yapılan erken cumhurbaşkanı seçiminde İlham Aliyev, oyların %93.9'unu alarak büyük bir zafer elde etti. Uluslararası gözlemciler ve yerli basın seçimi yakından takip etti.

Azerbaycan'da erken cumhurbaşkanı seçimi için oy verme işlemi tamamlandı. Yurt içi ve yurt dışında kurulan sandıklar ile savaş bölgelerinde de seçmenler oy kullandı. Seçimde yaklaşık 6,5 milyon kayıtlı seçmenin oy kullandığı belirtildi. Seçmenlerin oy kullanma süresi yerel saatle 19.00'da sona erdi. İşte detaylar...

İLHAM ALİYEV BÜYÜK ZAFER KAZANDI

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayımı başladı ve sandık çıkış anketi sonuçlarına göre, İlham Aliyev cumhurbaşkanı seçiminde oyların %93,9'unu aldı. Bu sonuçlar, İlham Aliyev'in özellikle Azerbaycan - Ermenistan savaşı sonrasında büyük bir destek kazandığını gösteriyor.

ADAYLAR VE YARIŞ

Seçimde, mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in yanı sıra diğer adaylar ve aldıkları oy şu şekilde gerçekleşti;

Yeni Azerbaycan Partisi'nin adayı Aliyev'e, Milli Cephe Partisi Genel Başkanı Razi Nurullayev (%0.9), Büyük Kuruluş Partisi Genel Başkanı Fazıl Mustafa (%1.5), Büyük Azerbaycan Partisi Genel Başkanı Elşad Musayev (%0.4), Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev (%1.2) ile bağımsız adaylar Zahid Oruç (%1.8) ve Fuat Aliyev (%0.3) karşı yarıştı.

ULUSLARARASI GÖZLEMCİLER TAKİPTEYDİ

Seçimi farklı uluslararası örgütlerden 800'e yakın yabancı ve 90 bin yerli gözlemci takip etti. Ayrıca, 200'den fazla yabancı gazeteci de seçimi izledi.

RESMİ SONUÇLARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Merkezi Seçim Komisyonu tarafından kesin olmayan ilk sonuçların ilerleyen saatlerde açıklanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler