ATM'lerde Para Çekme ve Yatırma Limitleri Değişti!

ATM'lerde Para Çekme ve Yatırma Limitleri Değişti!

Bankalarda ATM'lerden para çekme ve yatırma limitleri değişiyor. Belirlenen tutarın altındaki işlemler artık şubelerden değil, sadece ATM'lerden yapılacak. Tepkiler gelirken, bankaların limitleri artırabileceği konuşuluyor.

Online bankacılık işlemleri artınca, bankalar ATM'lerden para çekme limitlerinde değişikliğe gitti. Bankalar, para çekme ve yatırma limitlerinde yeni düzenlemeler yaparak bu değişiklikleri duyurdu. Artan banka hesaplarıyla birlikte, bankaların şaşırtıcı yeni düzenlemeleri de gündemde. İşte detaylar...

PARA ÇEKME VE YATIRMA İŞLEMLERİNDE ATM ZORUNLULUĞU

Bankaların şube sayısını azaltması ve evden çalışma sistemine geçişi, şubelerin iş yükünü azaltmak için para çekme ve yatırma limitleri konusunda yeni düzenlemelere gidilmesine neden oldu. Bu düzenlemelere göre, belirlenen tutarın altında kalan miktarlar artık şubelerden değil, sadece ATM'ler aracılığıyla yapılacak.

VEZNELERDEN PARA ÇEKME VE YATIRMA LİMİTİ 20 BİN TL OLDU

Bankalar, banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limiti konusunda değişikliğe giderek miktarı 10 bin TL'den 20 bin TL'ye çıkardı. Özellikle teknolojiyle arası iyi olmayan kesimler ve emekliler bu karara tepki gösterdi. Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, ATM'lerde işlem yapma zorunluluğu getirmenin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti.

BANKALAR, ATM İŞLEMLERİNDE LİMİT ARTIŞI İSTİYOR

Bankaların, tüm itirazlara rağmen, ATM'ler üzerinden yapılacak nakit para yatırma ve çekme işlemlerini artırmak istedikleri öne sürüldü. Bu karar, Ziraat Bankası'nın Genel Müdür Yardımcısı ve Halkbank'ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi olan Prof. Dr. Şenol Babuşçu tarafından "Veznelerin iş yükünü azaltmak" amacıyla yapıldı şeklinde değerlendirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler