Craig Breen Geçirdiği Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

Craig Breen Geçirdiği Bir Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) yarışan İrlandalı pilot Craig Breen, gerçekleştirdiği bir test sürüşünde kaza yaparak hayatını kaybetti.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda (WRC) yarışan İrlandalı pilot Craig Breen, gerçekleştirdiği bir test sürüşünde kaza yaparak hayatını kaybetti. Olayda araçta bulunan yardımcısı James Fulton ise yaralanmadı. Craig Breen, Hyundai Shell Mobis World takımının bir üyesiydi.

Breen, WRC'nin üç etabını tamamladıktan sonra İsveç Rallisi'nde ikinci sırayı alarak pilotlar klasmanında 6. sıraya yükselmişti. İrlandalı ralli pilotu, gençler Dünya Ralli Şampiyonası'nı 2011 yılında, Super 2000 Dünya Ralli Şampiyonası'nı ise 2012 yılında kazandı. Ayrıca Monte Carlo, Galler, Fransa ve İspanya'da düzenlenen ralli şampiyonalarında da başarılı performansları ile podyumda yer aldı.

Craig Breen'in ani vefatı, WRC ailesi, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Muhammed Ben Sulayem ve 2022 WRC şampiyonu meslektaşı Fin Kalle Rovanpera tarafından üzüntüyle karşılandı. Breen'in ailesi, yakınları ve hayranlarına başsağlığı dileyen yetkililer, ralli dünyasının büyük bir kayıp yaşadığını ifade ettiler.

Bu üzücü olay, ralli sporu için bir hatırlatma niteliği taşıyor ve güvenlik önlemlerinin her zaman en üst seviyede tutulması gerektiğini hatırlatıyor. Craig Breen, ralli dünyasına büyük katkılar sağlamış bir sporcuydu ve hatırası daima yaşatılacak.

CRAIG BREEN FOTOĞRAFLARI

craig-breen.jpgcraig-breen2.webpcraig-breen3.jpgcraig-breen4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler