Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedelerin Konut Sorununa Çözüm Odaklı Yaklaşarak Muhalefeti Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedelerin Konut Sorununa Çözüm Odaklı Yaklaşarak Muhalefeti Eleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da depremzedeler ile gerçekleştirdiği iftar programında seçim gündeminin, bölgedeki vatandaşların sorunlarını unutturmasına izin vermeyeceklerini belirtti ve muhalefeti eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da depremzedeler ile gerçekleştirdiği iftar programında seçim gündeminin, bölgedeki vatandaşların sorunlarını unutturmasına izin vermeyeceklerini belirtti ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Kandil'den bağıranlar, çağıranlar, bunlar vız gelir tırıs gider" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında ayrıca depremzedelerin konut sorunlarına da değindi. Toplamda 650 bin konut inşa edileceğini, bunlardan 319 bininin bir yıl içinde tamamlanacağını ve ilk köy teslimlerinin bayrama kadar yapılacağını açıkladı. Ancak Erdoğan, 14 milyon vatandaşın depremden etkilenmesinin ardından huzura kavuşana kadar rahat hissetmeyeceklerini belirtti.

MÜJDELERİ SIRALADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da depremzedelerle bir araya gelerek yaptığı açıklamalarda, depremzedelerin sorunlarına duyarlı olduklarını vurguladı. Ankara ve İstanbul'da depremzedelerle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, afet mağduru kardeşlerini hiçbir yerde yalnız bırakmayacaklarını söyledi.

Seçim gündeminin afet mağduru kardeşlerin sorunlarını unutturmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, tam kadro sahada olduklarını ve bakanların ilk günden itibaren deprem bölgesinde kamp kurduklarını ifade etti. Valilerin ve belediye başkanlarının sürekli güncel bilgileri alarak çalışmaların hızlandırılması için talimatları aldığını belirten Erdoğan, depremzedelerle derin gönül bağı olan herkesle irtibat halinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, deprem bölgesinde veya başka illerde yaşayan tüm afetzedelerin sıkıntılarını gidermeyi amaçladıklarını ifade etti. Enkaz kaldırma çalışmalarının sona ermesinin ardından hızla deprem konutlarının inşasına başladıklarını belirten Erdoğan, ilk kazmanın depremden 15 gün sonra vurulduğunu hatırlattı.

Erdoğan, ayrıca Akkuyu nükleer santrali birinci ünitesinin devreye alındığını ve Karadeniz'de keşfedilen gazın milli sistemimize entegre edileceğini de müjdeledi.

Birlik ve beraberlik içinde hareket ederek afet mağdurlarının yanında olunacağına vurgu yapan Erdoğan, kurumların her daim afetzedelerin hizmetinde ve emrinde olduğunu sözlerine ekledi.

650 BİN KONUTU HAK SAHİPLERİNE VERECEĞİZ

Bugün Malatya'da gerçekleştirdiğimiz afet konutlarının temel atma töreniyle birlikte, önümüzdeki bir yıl içinde 319 bin konutun hak sahiplerine teslim edilmesinin yanı sıra toplamda 650 bin konutun hak sahiplerine verileceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Sizler bizim gündemimizsiniz ve koltuk peşinde koşanların aksine, biz sizin hayır dualarınızı almanın ve kalpten gelen 'Allah razı olsun' niyazlarınızı duymanın peşindeyiz. Şehirlerimizin sıkıntılarını çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz ve sizlere verdiğimiz sözleri tutmak için elimizden geleni yapıyoruz.

Türkiye, dünya tarafından takdirle karşılanan bir ülkedir ve biz bu kadir kıymetin farkındayız. Şehitlerimizin sayısını da hepimiz biliyoruz ve onların aileleriyle buluşmalarını Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Meydanlarda sizlere ne söz verdiysek, ne vadettiysek hepsinin arkasında duruyoruz ve gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu nedenle, ülkemizi daha da ileriye taşımak için birlikte el ele vermeliyiz.

TÜRKİYE YÜZYILI'NA SELAM NİTELİĞİNDE İKİ PROJEYİ DEVREYE ALDIK

Son 2 haftada gerçekleştirdiğimiz iki proje, Türkiye Yüzyılına selam niteliğindeydi. Geçen hafta Togg'u ülkemizin yollarına uğurladık. Togg projesine karşı çıkanları bir kez daha hayal kırıklığına uğrattık ve ilk hafta 177 bin ön sipariş aldı. Ayrıca TCG Anadolu uçak gemisi ile birlikte bu alanda farklı bir lige yükseldik. Akkuyu'nun birinci ünitesini devreye aldık ve milli sistemimize keşfettiğimiz gazı entegre ettik.

Deprem bölgesindeki afetzedelere de seslenmek istiyorum, umutsuzluğa kapılmayın. Daha önceki afetlerde olduğu gibi Malatya ile birlikte 11 ilin de yaralarını sarmak için çalışacağız. Koltuk kavgası yapanların aymazlığı sizi asla hüzünlendirmesin.

Terör örgütü uzantılarından medet umanlar sizi endişelendirmesin. Bizim yolumuz vatana hizmet. Milletimizin derdi bizim derdimizdir. Rabbim ömür milletimize yetki verdikçe bizler de yanınızda olacağız.

Milletin derdinden kopuk siyaset yapanlar hep kaybetmiştir, yine kaybedeceklerdir. Sizler devletinize, milletinize ve Cumhur İttifakı'na güvenmeye devam edin. Devletimiz hiçbir insanını çaresiz ve sahipsiz bırakmaz.

14 Mayıs'ta Malatya'nın tercihinin Cumhur İttifakı'ndan yana olacağına inanıyorum. Malatyalı kardeşlerimizin doğruya doğru diyerek yine en isabetli kararı vereceğinden şüphe duymuyorum. Deprem bölgesindeki 14 milyon vatandaşımızın rahat hissetmesi için durmadan çalışacağız. Kandil'den bağıranlar, çağıranlar bize vız gelir tırıs gider. Bizim tek amacımız vatana hizmet etmek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler