Hükümetin Zam Teklifi Belli Oldu

Hükümetin Zam Teklifi Belli Oldu

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu işçileri için hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam önerdiğini belirtti. Ancak, işçinin razı olmadığı paraya imza atmayacaklarını da ayrıca söyledi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamu işçileri için hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam önerdiğini belirtti. Ancak, işçinin razı olmadığı paraya imza atmayacaklarını da ayrıca söyledi. Kamudaki 700 bini aşan işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinde hükümet zam teklifi yaptı. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, ilk 6 aylık zam teklifinin yüzde 30, taban aylık teklifinin ise 11 bin 500 lira olduğunu belirtti. Atalay, "Bu teklifin talepleri karşılamıyor. İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" dedi. Atalay ve HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan konu hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

HÜKÜMET % 30 ZAM TEKLİF EDİYOR

Atalay görüşmeler sonunda şunları söyledi: "Kamu işvereniyle yaklaşık 20 gün önce tekrar görüşmelerimiz başladı. Konfederasyon başkanları olarak biz de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştük. Biz taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, ilk altı ay yüzde 45 zam ve refah payı ve sosyal haklarda iyileştirmeleri içeren talepleri sunmuştuk. Geçen hafta bize 11 bin 500 lira taban ücret ve yüzde 30 artış teklif edildi. Bu teklif işçi kesimi olarak bizim taleplerimizi karşılamıyor. Bu rakamları konuşmanın uygun olmadığını ifade ettik.

TÜRK-İŞ'in de HAK-İŞ'in de talebi mayıs ayında işçilerin zamlı ücretini alması yönündedir. Arzu ettiğimiz rakam olması halinde biz bu sözleşmeyi 10-15 gün içinde bağıtlamak istiyoruz. Arzu ettiğimiz rakam olmuyorsa altı ay bile sürerse bizim için mesele değil. Bir yerde buluşabilirsek buluşuruz, buluşamazsak grev kararı dahil tüm seçenekler gündeme gelir. İşçinin razı olmayacağı bir şeye imza atmayız."

HAK-İŞ Başkanı Arslan da Atalay'ın sözlerini tasdikledi ve şöyle konuştu: "Eğer taleplerimiz karşılanmazsa, uzlaşma yakalayamazsak da bunun yasal süreçlerini hep beraber göreceğiz. Umarım o noktaya gitmeden beklentiler var, gerçekten kamuda çalışan arkadaşlarımızın önemli bir bölümünün ekonomik sıkıntılardan dolayı büyük açıkları söz konusu. Bunların giderilmesi için beklentiler çok yüksek. Bunun farkındayız, buna göre çözüm bulmaya çalışıyoruz."

Hükümet ve sendikalar arasında ortak bir yolun bulunup bulunmayacağı şu an işçinin en önemli gündemi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler