Alman Çiftçiler, Hükümetin Tarım Politikaları Yüzünden Yolları Kapattı

Alman Çiftçiler, Hükümetin Tarım Politikaları Yüzünden Yolları Kapattı

8 Ocak Pazartesi günü Almanya'daki çiftçiler, hükümetin sektör için sübvansiyonların azaltılacağını görecek ekonomik ve tarım politikası planlarına karşı protestolara başladı. Protestolar hem Avrupa’da hem de Türkiye’de yankı uyandırdı.

Dün itibarıyla Almanya'daki çiftçiler, hükümetin ekonomik ve tarım politikalarına karşı protestolara başladılar. Çiftçiler traktörlerle yolları ve otoyolları kapatarak eylem yaptı.

Protestocular tarafından taşınan ve traktörlere yer alan pankartların üzerlerinde; "çiftçi yok, yiyecek yok, gelecek yok" ve "çiftçiler mahvolduğunda gıda ithal edilmek zorunda” sloganları yer aldı. Bazı çiftçiler ise yeni bir seçim çağrısında bulundu. Öte yandan karar, koalisyon hükümetini "anlamsız" ve "yetersiz" olarak nitelendirdi.

ALMANYA’DA ÇİFTÇİLER AYAKLANDI

Çiftçiler, hükümetin 2024 bütçesinin bir parçası olarak Aralık ayı sonlarında açıklanan tarım sektörü için vergi indirimlerini azaltma veya geri çekme planlarını protesto etti.

Planlar, çiftçiler tarafından yakıt kullanımı için sübvansiyon kesintilerini ve bunun geçim kaynaklarını tehlikeye atacağını söyleyen çiftçiler arasında öfkeye yol açtı. Yeni planlama içinde tarım araçları için vergi indirimlerini içeriyor.

Beklenmedik bir karar sonrasında çiftçiler, hükümeti protesto etme başladı. Ülkenin önemli bölgelerinde yol kapatma eylemi yapan çiftçiler, traktörlerini yollara sürdüler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler