Çinli Firma, Tesla’nın Robotuna Karşı İlk Başarılı Üretimini Gerçekleştirdi

Çinli Firma, Tesla’nın Robotuna Karşı İlk Başarılı Üretimini Gerçekleştirdi

Tesla’nın çıkardığı gelişmiş robota, Çinli firmadan atak geldi. Tesla’nın üstün gelişmiş robotlarına karşın Asya ülkesinden yeni bir robot üretimi paylaşıldı. Tesla’ya ciddi rakip olacak olan insansı robotun özellikleri de belli oldu.

Çinli firma, Tesla Optimus'a karşı mücadele veren ilk insansı robotunu tanıttı. Fiyatı 30.000 dolar olan Kepler, 12 serbestlik derecesine sahip akıllı ellerle donatılmıştır. Tüm gövdesi toplam 40 serbestlik derecesine sahiptir.

ROBOT ALANINDA REKABET KIZIŞIYOR

Giderek artan sayıda küresel şirket, "bedenlenmiş zeka" elde etme ve evrensel olarak uyarlanabilir robotik sistemler geliştirme hedefinin teşvik ettiği insansı robotlar alanına girme girişiminde bulunuyor.

Bu firmalardan biri de Forerunner. İnsansı robotunu önümüzdeki hafta Las Vegas'ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2024'te sergilemeye hazırlanıyor. Robotun asıl ismi ise; Kepler’dir.

KEPLER ROBOTUN ÖZELLİKLERİ

Kepler, genel amaçlı Forerunner serisinin vücut hareketlerinde, hassas el kontrolünde ve gelişmiş görsel algıda gelişmiş yetenekler sergilediğini ileri sürüyor. Bu, onu insansı robotik alanında Tesla'nın Optimus'una zorlu bir rakip olarak konumlandırıyor.

Forerunner serisinden Kepler insansı robotu çok yönlü, genel amaçlı bir robottur. 178 cm boyunda ve 85 kg  ağırlığındaki bu gelişmiş insansı, 12 serbestlik derecesine sahip akıllı ve çevik bir ele sahiptir. Vücudunun her yerindeki toplam 40 serbestlik derecesine sahip olan robot, zorlu yollarda gezinmede mükemmeldir.

Firma, arazi koşulları, engellerden ustaca kaçınma, çevik el manipülasyonu, ağır nesnelerin sağlam bir şekilde kaldırılması ve taşınması, hassas el-göz koordinasyonu ve akıllı etkileşimli iletişim gibi özelliklerin bulunduğunu iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler