Antalya Kent Sempozyumu'na Davet

Antalya Kent Sempozyumu'na Davet

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya" temasıyla düzenlenecek olan Antalya Kent Sempozyumu ile ilgili...

TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Cumhuriyetin 100. Yaşında Hayalimizdeki Antalya" temasıyla düzenlenecek olan Antalya Kent Sempozyumu ile ilgili açıklamada bulunan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Atmaca, "Sempozyuma tüm yerel yönetim temsilcilerini, yerel yönetimlere talip olanları, kentimiz konusunda hassasiyet taşıyan tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Antalya Şubesi Konferans Salonu'nda 7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Antalya Kent Sempozyumu için hazırlıklarda son aşamaya gelindi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan İbrahim Atmaca, "Türk Mühendis Mimarlar Odası Birliği'ne bağlı odaların şubeleri olarak bizler, kendimizi bu kentin bir sakininden öte sahibi olarak görüyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sempozyumumuzu hazırlarken de odağımız Antalya'mızdı ve bu bilinç ile hareket ederek çok çalıştık, güzel bir program oluşturduk.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde kentimizin sorunlarına ve bu sorunların çözümüne yönelik olarak ilgili politikaların değerlendirileceği bir sempozyum programı hazırladık. Sempozyum Yürütme Kurulu olarak 31 Ağustos'ta gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı sonrası yoğun bir çalışma takvimi ile Antalya kamuoyunun tamamını ilgilendiren ve yine tamamının kaygısı niteliğindeki konulara odaklandık ve sempozyum programımızı kamuoyu ile paylaştık" dedi.

İLK OTURUMDA GÖÇÜN ETKİLERİ TARTIŞILACAK

Sempozyum ilk oturumunda göç ve göçün etkilerinin konuşulacağını kaydeden Atmaca, "Programımızın ilk günü açılış sonrası yapılacak ilk oturumda göçün etkileri ve yönetimi tartışılacak. Bu hassas konu üzerine 3 farklı akademisyen tarafından sunumlar gerçekleştirilecek. Özellikle Prof. Dr. İsmail Ercüment Ayazlı tarafından gerçekleştirilecek olan göç kaynaklı nüfus artışının taşınmaz piyasalarına etkileri ve çözüm önerisi konusunun kamuoyunca dikkate alınacağını düşünüyoruz. Yine bu oturumda Prof. Dr. Bülent Topkaya tarafından nüfus artışının çevresel etkileri, Prof. Dr. Selçuk Çömlekçi tarafından da nüfus artışının elektriksel altyapıda oluşturduğu sorunlar ele alınacak ve konuşmacılarımız çözüm önerilerini sunacaklardır" şeklinde konuştu.

Atmaca, görüşülecek diğer konuların ise depreme dirençli kentleşme, ulaşım sorunu, iklim değişikliği, iklim değişikliğine uyumlu tarım ve peyzaj uygulamalarında su yönetimi, çevre, bina iklimlendirmesinde enerji verimliliği ve güneşten elektrik üretimi üzerine olacağını kaydetti.

Tüm oturumlarda amacın sorunları bilimsel zeminde ortaya koymak ve çözüm önermek olduğunu aktaran Prof. Dr. İbrahim Atmaca, "7-8 Aralık tarihlerinde gerçekleştirecekleri sempozyuma tüm yerel yönetimleri, yerel yönetimlere talip olanları, kentimiz konusunda hassasiyet taşıyan tüm halkımızı bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

DHA

Antalya Kent Sempozyumu'na Davet

Antalya Kent Sempozyumu'na Davet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler