YouTube, Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotunu Test Ediyor

YouTube, Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotunu Test Ediyor

Online video izleme platformu Youtube, yeni bir yapay zeka çalışması başlattı. Henüz test aşamasıda olan çalışmanın adı YouChat. Kullanıcıların sohbet edebilecek yeni bir yapay zeka destekli sohbet robotu test ediliyor.

YouTube'daki yeni konuşma aracının "izlediğiniz videoyla ilgili sorulara cevaplar, ilgili içerik için öneriler ve daha fazlası, hepsi oynatmayı kesintiye uğramadan" sağlayacağını duyurdu.

"YouChat" özelliği Pazartesi gününden itibaren "bir video alt kümesindeki az sayıda kişi" için kullanılabilir hale geldi.

YOUTUBE’DAN YENİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ UYGULAMA

Video platformu, önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulamaya Amerika’da başlayacak. Ülkedeki, YouTube Premium üyelerine özel olacak olan uygulama sadece Android tabanlı cihazlarda kullanılabilecek.

Deneysel chatbot özelliğine erişen kullanıcılar, belirli videoların altındaki "Söyle" düğmesine dokunarak araca erişebilir ve video hakkında sorular sorarak veya önerilen bir istemi seçerek başlayabilir.

YOUTUBE YAPAY ZEKAYA SICAK BAKIYOR!

Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Youtube, tanıttığı “YouChat” ile beraber yapay zekayı benimsediğini gösterdi. Günümüzde sık sık artan yapay zeka kullanımına Youtube’da farklı açıdan dahil oldu.

Yapay zeka desteği sayesinde izleyicilerle etkileşim kurmak ve videoları daha da sürekleyici hale getirmeyi planlıyor. Etkileşimin iyi bir deneyim kazanacağı düşüncesi hakim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler