Polat Çiftinin Avukatı 300 Milyon Liralık Sahte Faturayı İtiraf Etti!

Polat Çiftinin Avukatı 300 Milyon Liralık Sahte Faturayı İtiraf Etti!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanma sebepleri netlik kazandı. Polat çiftinin avukatlarından 300 milyon liralık sahte fatura itirafı geldi. İşte detaylar...

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda cezaevine gönderilen Dilan Polat ve Engin Polat'ın tutuklanma sebepleri netlik kazandı. Avukatları Ahmet Gün'ün sorgusunda, çiftin adına düzenlenen yaklaşık 300 milyon liralık sahte faturayı itiraf etmesi, tutuklama kararının temelini oluşturdu.

AVUKAT AHMET GÜN'DEN, 300 MİLYONLUK SAHTE FATURA İTİRAFI!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Dilan ve Engin Polat çifti ile birlikte 12 kişi "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından tutuklandı. Tutuklamaya neden olan ana unsur, avukatları Ahmet Gün'ün gerçekleştirdiği sorguda çift adına düzenlenen sahte faturayı itiraf etmesi oldu.

 Savcılığın tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdiği sevk yazısında, şüpheli Ahmet Gün'ün ifadesi önemli detayları ortaya koydu. DHA'nın haberine göre, Ahmet Gün'ün tasfiye halindeki kendi şirketlerinden Dilan Polat'a ait firmaya gerçek bir mal alım-satım işlemi olmaksızın çeşitli tarihlerde toplamda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira değerinde sahte fatura düzenlediği belirtildi.

MASAK İNCELEMESİNDE SAHTE FATURA KULLANILDIĞI KESİNLİK KAZANDI!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve tutuklama talebini içeren iddianameye göre, şüpheli Ahmet Gün'ün düzenlediği sahte faturaların Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) tarafından yapılan analizde de tespit edildiği belirlendi.

MASAK tarafından gerçekleştirilen detaylı inceleme sonucunda, tasfiye halindeki Ahmet Gün'e ait şirketlerden Dilan Polat'a ait firmanın hesaplarına yapılan ve gerçek bir ticaret işlemine dayanmayan büyük miktardaki ödemelerde sahte fatura kullanıldığı kesinlik kazandı. Savcılık iddianamesinde, Ahmet Gün'ün değişik zamanlarda toplamda 98 milyon 657 bin, 25 milyon 337 bin lira, 20 milyon, 150 milyon ve 29 milyon lira tutarında sahte fatura düzenlediğine dair detaylı analizler ve belgeler bulunuyor.

MASAK analiz raporunda da sahte faturaların düzenlendiğini belirten savcılık, “MASAK analiz raporu, toplanan deliller ve etkin pişman şüpheli ifadesi gibi tüm soruşturma evrakı içeriğinden şüphelilerin çıkar amaçlı suç örgütü faaliyeti kapsamında sahte fatura ve belgelerle gerçek bir işleme dayanmayan gelirlerini kurmuş oldukları çok sayıda şirket üzerinden işleme tabi tutarak; sonuç olarak MİLDA Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi üzerinden akladıkları MASAK raporuna göre 250 milyon olduğu anlaşılmakta" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler