Üniversite Öğrencileri İçin Ücretsiz İnternet ve İndirimli Telefon

Üniversite Öğrencileri İçin Ücretsiz İnternet ve İndirimli Telefon

Seçim vaadi olarak açıklanan indirimli telefon Resmi Gazete’de yayımlandı. Telefonun yanında ayrıca ücretsiz internet kullanımı da başlayacak. Peki üniversitelilere bu hak ne zaman tanımlanıyor?

Üniversite öğrencilerine telefon, bilgisayar ve ücretsiz internet desteğini içeren kararı Resmi Gazete yayımladı. Cumhurbaşkanı imzasıyla beraber kararname Resmi Gazete’de yerini aldı. Yayımlanan kararnameye göre, resmi olarak yararlanma hakkı 1 Kasım’dan itibaren başlayacak.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI, ÜNİVERSİTELİLERE HAK TANINDI

“Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz ve İnternet Desteği” adı altında kararname bugün sabah saatlerinde yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere vaadiydi. Yapılan çalışmalar neticesinde artık öğrenciler cihaz almaya hak kazandı.

KİMLER CİHAZ ALMA HAKKINI KULLANABİLCEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla onaylanan kararnamenin detayları belli oldu. Buna göre cihaz almak isteyen öğrenciler öncelikle 26 yaşını doldurmamış olmaları gerekiyor. Örgün öğretimde yer alanlar için geçerli olan cihaz hakkı, açıköğretim öğrencilerini kapsamıyor.

Ücretsiz internet ise toplamda 1 sene verilecek. Her ay 10 GB olacak şekilde toplamda 120 GB öğrencilere tanınacak. Öğrenciler kendine ait kayıtlı hat üzerinden ücretsiz interneti kullanabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler