Borsa İstanbul BIST 100 Endeksinde Yüzde 5 Düşüşün Ardından Devre Kesici Kararı!

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksinde Yüzde 5 Düşüşün Ardından Devre Kesici Kararı!

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi yüzde 5 düşüş yaşadı. Ardından devre kesicinin devreye girdiği açıklandı. İşlemler saat 17.19'da yeniden başlayacağı belirtildi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinde meydana gelen yüzde 5'lik düşüşün ardından devre kesici sistemi devreye girdi. Bu durum, yatırımcıların ve piyasanın dalgalanmasını azaltmaya yönelik bir önlem olarak alındı. İşlemler ise saat 17.19'da yeniden başlayacak.

İŞLEMLER GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU!

Borsa İstanbul AŞ, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesi nedeniyle pay piyasasındaki tüm sıralarda işlemlerin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Borsa İstanbul'un Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin aktif hale gelmesine ilişkin alınan tedbirlerin piyasada yaşanan ani dalgalanma ve risklerin kontrol altına alınmasına yönelik olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu sözler yer aldı;

"Saat 16.49:54 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasası'ndaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'ndaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarı'nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur.Pay Piyasası'nda sürekli işlem yöntemi uygulanan paylar, gayrimenkul yatırım fonları, girişim sermayesi yatırım fonları, gayrimenkul sertifikalarında ve emtia sertifikalarında saat 17.09:54'te tek fiyat emir toplama, 17.14:54'te eşleştirme yapılacak ve 17.19:54'ten itibaren işlemlere kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edilecektir. Pay Piyasası'nda tek fiyat işlem yöntemi uygulanan paylarda saat 17.09:54'te tek fiyat emir toplama yapılacak ve 17.19:54'ten itibaren seans kaldığı yerden devam edecektir. Varant, sertifika, BYF, yeni pay alma hakkı kuponu ve yeni pay alma hakkından arta kalan birincil piyasa sıralarında işlemler, 17.19:54'ten itibaren kaldığı yerden sürekli işlem ile devam edecektir."

İŞLEMLER YENİDEN BAŞLAYACAK!

Borsa İstanbul AŞ tarafından yapılan açıklamada, VİOP'taki Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmeler ile BAP Pay Repo Pazarı'nda işlemlerin saat 17.19:54'te yeniden başlayacağı duyuruldu. Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesiyle geçici olarak durdurulan işlemlerin, belirtilen saatte tekrar başlayacağı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler