Uluslararası Uzay İstasyonunda Hava Sızıntısı Büyüyor!

Uluslararası Uzay İstasyonunda Hava Sızıntısı Büyüyor!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) meydana gelen hava sızıntısı, başlangıçta küçük gibi görünse de zaman içinde giderek büyüyor.

Uzay istasyonunda gerçekleşen hava sızıntısı, uzmanlar tarafından inceleniyor. Hava sızıntısı gittikçe büyüyor. İşte ISS ile ilgili son durum...

ULUSLARARASI UZAY İSTASYONUNDA HAVA SIZINTISI 

Uluslararası Uzay İstasyonu, dünya yörüngesinde konumlanan yaşanabilir bir uzay üssü olarak dikkat çekiyor. Ancak, 400 tonluk dev yapının karşılaştığı teknik problemlerle mücadele etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde belirlenen yeni bir hava kaçağı, istasyondaki sensörler sayesinde kısa sürede müdahale edilerek kontrol altına alınmıştı. 

ISS PROGRAM MÜDÜRÜ JOEL MONTALBANO AÇIKLADI

NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) Program Müdürü Joel Montalbano, yaptığı açıklamada istasyondaki hava sızıntısının küçük olduğunu, ancak giderek büyüdüğünü belirtti. Montalbano, NASA'nın Rusya'nın Roscosmos Devlet Uzay Etkinlikleri Kuruluşu ile iş birliği içinde olduğunu belirterek sızıntının mürettebat güvenliğini veya Crew-8 görevini etkilemediğini vurguladı. 

Ağustos 2020'de NASA ve Roscosmos, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Rusya bölümünde kritik yaşam desteği sağlayan Zvezda modülünde bir hava sızıntısı tespit etmişti. Bu sızıntı, Ekim 2020'de geçici olarak düzeltildi ancak Rus kozmonot Pyotr Dubrov, Kasım 2021'de başka bir olası sızıntı noktası daha belirlemiş ve Ocak 2022'de Roscosmos, Zvezda modülündeki "son hava sızıntısı"nın yerini tespit ederek giderileceğini açıklamıştı. Yapılan son açıklamada ise sorunun tekrar ortaya çıktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler