Teknoloji Fuarında Wi-Fi 7 Rüzgarı: Duyuru İle Resmileşti

Teknoloji Fuarında Wi-Fi 7 Rüzgarı: Duyuru İle Resmileşti

CES 2024 teknoloji fuarında yeni bir sistem tanıtıldı. Wi-Fi 7 ile yeni bir döneme girildi. Wi-Fi Alliance, diğer şeylerin yanı sıra kitlesel pazar AR/XR/MR/VR'yi desteklemek için kablosuz ateş gücünü getirmeyi vaat ediyor.

CES 2024’te teknoloji rüzgarı esmeye devam ediyor. Bunlardan biri de sürpriz şekilde gelen Wi-Fi 7 oldu. Wi-Fi 7 uyumlu cihazları sertifikalandırmaya başladı. Wi-Fi 7, kritik trafik için yüksek verim, belirleyici gecikme ve daha fazla güvenilirlik vaat ediyor.

Özellikle evdeki cihazlar için daha hızlı bağlantılar anlamına gelen ve belki de bu ağır tam fiber bağlantıdan en iyi şekilde yararlanacak Wi-Fi 6 ve 6E'ye bir yükseltmedir.

CİHAZLARA Wİ-Fİ 7 TANIMLANACAK

Sertifikasyonun noktası, cihazların kablosuz standardı kullanarak başkalarıyla birlikte çalışabilir olarak işaretlenebilmesidir. Wi-Fi Alliance, Wi-Fi 7'nin yeni teknoloji kullanım durumlarını başlatacağını ve çok kullanıcılı AR/VR/XR, sürükleyici 3D eğitimi, oyun, hibrit çalışma, endüstriyel IoT ve otomotiv uygulamaları gibi mevcut etkinlikleri geliştireceğini söylüyor.

Wİ-Fİ 7’NİN ÖZELLİKLERİ

Çığır açan bir duyuruda, Wi-Fi Alliance, yeni bir kablosuz bağlantı çağını başlatan Wi-Fi 7 Sertifikalı ürünlerin resmi kullanılabilirliğini açıkladı. Wi-Fi 7 veya 802.11.be olarak bilinen Wi-Fi standardının en son yinelemesi, yalnızca hız ve iletimde beklenen geliştirmeleri getirmekle kalmayacak.

Wi-Fi 7 cihazlarının 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz dahil olmak üzere birden fazla frekans bandına aynı anda bağlanmasını sağlayarak verimi ve güvenilirliği artırır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler