Son Yılların En Büyük Güneş Patlaması Yaşandı: Kuzey Işıkları Türkiye’ye Taşındı

Son Yılların En Büyük Güneş Patlaması Yaşandı: Kuzey Işıkları Türkiye’ye Taşındı

Dünya bu olayı konuşuyor. Güneş’te yaşanan solar patlama son yılların en büyüğüne işaret etti. Bu patlama sonrasında ise, kuzey ışıkları Türkiye’de görüldü. Görüntüler bir hayli şaşırtıcı…

Dünya'yı vuran alışılmadık derecede güçlü bir güneş fırtınası yaşandı. Cumartesi günü erken saatlerde Kuzey Yarımküre'de gökyüzünde çarpıcı renk görüntüleri ortaya çıktı.

Uzmanlar en çok teknoloji aletlerinin bozulup bozulmayacağını merak ediyordu. İlk gelen haberler ve belirlemelere göregüç ve iletişimde acil bir kesinti raporu yoktu.

sun-explosion-sixteen-nine.jpg

Cuma öğleden sonra Dünya'ya, beklenenden saatler daha erken ulaştığında nadir bir şiddetli jeomanyetik fırtına uyarısı yayınlandı. Güneş fırtınası ya da solar patlama bazı yerlerde etkisini Cumartesi gününe kadar sürdürdü.

SOLAR PATLAMA HER YERDE GÖRÜLDÜ

Dün gece, dünya genelinde bir solar patlama oldu. Beklenen jeomanyetik fırtına beklenenden çok daha yüksek seviyelere ulaştı. Güneş aktivitesi, bir X parlaması ve bir dizi M parlamasının üretimi ile çok yüksektir.

Cuma günü büyük güneş patlamaları Dünya'ya çarparken, yıllar sonra görülmeyen seviyelerde muhteşem, renkli parıltıyla dünya aydınlandı.

ekran-resmi-2024-05-11-15-25-20.png

KUZEY IŞIKLARI TRABZON’DA

Güneş fırtınasının yaşanmasının ardından kuzey ışıkları dünyanın pek çok yerinde görülmeye başladı. Türkiye’de ise bu kuzey ışıklarına Trabzonlular şahit oldu.

ekran-resmi-2024-05-11-15-25-59.png

Kuzey ışıklarının, en yoğun görüldüğü yerler kuzey bölgeler oldu. İngiltere, İrlanda, Rusya ve Slovakya’da net şekilde belirdi. Türkiye’de ise Karadeniz’in kuzeye bakan kesimleri bu anı ölümsüzleştirdi. Trabzon’un Ortahisar ilçesinde kuzey ışıkları kendini belli etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler