Search Console Kullanımı

Search Console Kullanımı

Search console kullanımı son zamanlarda çok yaygındır ve Google bunu ücretsiz olarak sunmaktadır.

 Search console kullanımı  son zamanlarda çok yaygındır ve Google bunu ücretsiz olarak sunmaktadır. Bu aracı kullanarak, bir web sitesinin Google Arama Motoru tarafından nasıl tarandığını ve çıktılarının nasıl görüntülendiğini izleyebilir ve web sitenizin performansını izleyebilirsiniz. Ayrıca, Google Search Console aracılığıyla, web sitenizle ilgili problemleri tespit edebilir ve bunları çözebilir, web sitenizi Google Arama Motoru'na daha iyi anlatabilir ve sitenizin görünürlüğünü artırabilirsiniz. Google Search Console, web sitenizin Google Arama Motoru tarafından nasıl tarandığını ve görüntülendiğini anlamaya yardımcı olur ve sitenizin performansını iyileştirmeyi hedefler.

Search Console Nasıl Kullanılır?

Search console kullanımı  için öncelikle bir Google hesabına ihtiyacınız olacak. Daha sonra, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Google Search Console'u ziyaret edin ve Google hesabınızla giriş yapın. Web sitenizi ekleyin ve doğrulayın. Web sitenizi eklemek için, "Ekle siteni" butonuna tıklayın ve web sitenizin URL'sini girin. Web sitenizi doğrulamak için, Google Search Console'a sitenize bir doğrulama kodu eklemeniz gerekecektir. Doğrulama kodunu sitenize nasıl ekleyeceğinizi öğrenmek için, Google Search Console'da yer alan talimatları izleyin.

Anahtar kelime araması ve trafiği izleyin. Google Search Console, web sitenizin Google Arama Motoru tarafından nasıl tarandığını ve görüntülendiğini gösterir. Arama sorgularınızı ve trafiği izlemek için, "Anahtar Kelimeler" ve "Trafik" sekmesini ziyaret edin. Bu sayfalar, web sitenizi ne zaman ve nasıl bulan kullanıcıların sorgularını gösterir.

Hatalar Nasıl Düzeltilir?

Hataları tespit edin ve düzeltin. Google Search Console, ile eğer web sitenizde herhangi bir hata var ise tespit edebilirsiniz. Hataları düzeltmek için, "Hatalar" sekmesine giderek buradaki düzeltme yolunu izleyebilirsiniz.

Sitenizi Google Arama Motoru'na daha iyi anlatın. Google Search Console, web sitenizi Google Arama Motoru'na daha iyi anlatmanıza yardımcı olur. Örneğin, siteniz için anahtar kelime etiketleri oluşturarak, sitenizin ne hakkında olduğunu belirtmenizi sağlar. Ayrıca, siteniz için bir sitemap oluşturarak, Google'ın sitenizdeki sayfaları daha kolay bulmasını sağlayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek, Google Search Console aracılığıyla web sitenizin performansını izleyebilir ve sitenizi Google Arama Motoru'na daha iyi anlatarak, görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler