Şok Diyet Nedir Nasıl Yapılır?

Şok Diyet Nedir Nasıl Yapılır?

Özellikle korana zamanında herkesin evlere girmesi ve dışarıdaki aktivitelerin tamamen kesilmesi nedeniyle herkes evlerinde vakit geçirmeye başlamıştır.

Özellikle korana zamanında herkesin evlere girmesi ve dışarıdaki aktivitelerin tamamen kesilmesi nedeniyle herkes evlerinde vakit geçirmeye başlamıştır.  Evlerde ise en çok geçirilen vakit temizlik ve yemek üzerine oluşmuştur. Pandemi sürecinde en çok değişen alışkanlıklardan olan yemek yeme alışkanlığı bizlere farklı sonuçlar vermeye de devam etmektedir.

Pandemi sürecinde alınan kilolar ve değişen yeme alışkanlığı sürecinde en çok uygulanan diyet şok diyet olmaktadır. Özellikle pandemi sürecinden sonra en çok uygulanan diyet şekli olan şok diyet uzmanlar tarafından çok sağlıklı kabul edilmemekle beraber mecbur kalmadıkça tavsiye edilmeyen bir diyet şeklidir. Şok diyet adı üstünde uygulanan vücuda şok etkisi yaratan bir diyet şeklidir. Vücudu alışmış olduğu düzenden çıkararak günde bin ya da bin beş yüz kalori alarak uygulanan bir diyet ve yeme içme şeklidir.

Şok Diyet İçeriği Nedir?

Şok diyet herkesin başvurduğu ya da yapmak istediği bir diyet şekli değildir. Bu yüzden de çok az kişi şok diyet uygulayarak zayıflamaya çalışmaktadır. Şok diyet vücuda şok etkisi yaratarak vücudun alışık olmadığı şekilde aç kalmasını ve hızlıca kilo kaybetmesini sağlamak için yapılır. Günde sadece bin ha da bin beş yüz kalori alarak vücudun tüm gün bunla idare etmesini sağlayarak geriye kalan zamanda yağların erimesi için çaba harcanır. Bu şekilde de oldukça hızlı bir şekilde kilo kaybına neden olur. Vücuda şok etki yaratmak kişilerde olumlu ve olumsuz sonuçlarda bırakmaktadır.

Şok Diyet Yararları ve Zararları

Şok diyet hızlı bir şekilde kilo kaybetmeye yarayan ve vücuda şok etkisi yaratarak vücudun bir an önce kilo kaybetmesine  neden olur. Bu aslında kulağa oldukça cazip bir fikir gibi görünse de bu diyet şekline herkes dayanamaz. Vücudun tüm gün aç kalması demek bir o kadar da halsiz ve yorgunluk anlamına da gelmektedir. Bunun yanında zayıflanana kadar uygulanan diyette bu sürede kişilerin vitaminsiz ve sağlıksız beslenmesi de söz konusudur. Yararları ve zararları olan bu diyeti doktor kontrolü altında yapmak daha sağlıklı olmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler