Oppo ve Realme Aynı Mı?

Oppo ve Realme Aynı Mı?

Oppo ve Realme, her ikisi de aynı şirketin iştirakleri olan iki farklı cep telefonu şirketidir.

Oppo ve Realme, her ikisi de aynı şirketin iştirakleri olan iki farklı cep telefonu şirketidir. Oppo, Çin merkezli bir tüketici elektroniği ve mobil iletişim şirketidir, Realme ise Hindistan merkezli bir akıllı telefon markasıdır.

Oppo 2004- Realma 2018’de Kuruldu

Oppo 2004 yılında kuruldu ve merkezi Dongguan, Çin'de bulunan önde gelen bir küresel akıllı telefon üreticisiyken, Realme 2018 yılında Oppo eski başkan yardımcısı Sky Li tarafından kuruldu. Realme, bütçe dostu cihazlarla genç tüketicileri hedeflemeye odaklanmıştır. Oppo, Avustralya, Çin, Hindistan, Endonezya ve Avrupa gibi birçok küresel pazarda cihaz satarken, Realme, Xiaomi ve diğer bütçe markalarıyla rekabet ettiği Hindistan pazarında yoğunlaşıyor.

Farklı Özellikleri Nelerdir?

Oppo, orta sınıf segmentinde güçlü bir varlığa sahiptir ve telefonları birinci sınıf yapı kalitesi ve kamera performansı için övgüyle karşılanmaktadır. Öte yandan, Realme esas olarak bütçe segmentini hedefliyor ve iyi bir özellik dengesi ve paranın karşılığını vermeye odaklanıyor. Kısacası, Oppo ve Realme, her biri kendi farklı ürün ve hizmetlerini sunan iki ayrı şirkettir. Bir ana şirketi paylaşabilirler, ancak kesinlikle aynı değildirler.

Tasarım

Oppo, modern tasarım, fotoğrafçılık ve teknolojiye odaklanan lider bir küresel akıllı telefon markasıdır. Çin'deki en büyük akıllı telefon şirketlerinden biridir ve ödüllü akıllı telefonlar geliştirmesiyle bilinir. Amiral gemisi Find X2 'den uygun fiyatlı A Serisine kadar, Oppo inovasyonun sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Öte yandan Realme, Oppo'dan ayrı bir varlıktır, ancak yine de BBK şemsiyesi altındadır. Sahne için nispeten yenidir ve cazip fiyatlarla premium tasarımlar sunar. Realme, etkileyici teknoloji, premium malzemeler ve şık, çağdaş görünümlerle modern akıllı telefonlar tasarlar.

Farklı Müşteri Segmentine Hitap Ediyorlar

İki marka farklı ürün setleri sunuyor ve farklı müşteri segmentlerine hitap ediyor. Oppo, daha premium ve köklü bir ismi tercih eden insanları hedeflerken, Realme daha genç nesilleri ve değer arayan maliyet bilincine sahip tüketicileri hedef alıyor. Sonuç olarak, hem Oppo hem de Realme aynı ana şirket tarafından işletilen markalar olsa da, ürün teklifleri, pazarlama stratejileri ve müşteri tabanı açısından farklıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler